Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Παραμονή της Αγίας Μαρκέλλας και έχει μετατραπεί η παραλία Λευκάθια στη Χίο σε κάμπινγκ, που διαθέτει και τούρκικο ναργιλέ


Παραμονή της Αγίας Μαρκέλλας σήμερα και η Βολισσός, το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Αμανής, στη Χίο, είναι σίγουρο ότι θα κατακλυστεί από κόσμο, που θέλει να προσκυνήσει τη χάρη της Αγίας, που μαρτύρησε στο νησί της μαστίχας, αλλά και από κόσμο, που βρίσκει την ευκαιρία για ξεφάντωμα.

Πολλά τα events, που οργανώνονται μ’ αφορμή τη γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας, τα περισσότερα απ’ αυτά ιδιαίτερα ενοχλητικά για τους...
ανθρώπους που μένουν μόνιμα ή παραθερίζουν στην περιοχή.

Τα Λευκάθια, η παραλία που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο, κυρίως νεαρής ηλικίας, εδώ και τρεις μέρες έχει μετατραπεί καταρχήν σε κάμπινγκ.
Περισσότερες από 30 σκηνές έχουν στηθεί κατά μήκος της παραλίας, αγνοώντας κάθε έννοια υγιεινής και καθαριότητας.
Χαρακτηριστικό της ποιότητας των ανθρώπων που έχουν κατακλύσει την παραλία είναι ότι μέχρι και ναργιλέ κάπνιζαν, ξαπλωμένοι πάνω στην άμμο, μπροστά από τη σκηνή που είχαν στήσει, ενώ άλλοι είχαν ανάψει φωτιά, παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις που έχουν γίνει από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς στο νησί της Χίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή από χθες.
Βέβαια, αυτά αφορούν, το τρέχον τριήμερο, διότι υπάρχουν στη συγκεκριμένη παραλία, πολλά που χρίζουν διερεύνησης από αρμόδιους φορείς.

1. Το πιο επικίνδυνο, είναι ένα καλώδιο ρεύματος που υπάρχει, από κολόνα ηλεκτροφωτισμού που ήταν στο σημείο αυτό, αλλά τώρα είναι πεταμένη σε παρακείμενο αλμυρίκι (το καλώδιο κρατάνε τα τρία κοριτσάκια).

2. Η «παράγκα του καραγκιόζη», που έχει στήσει πάνω στην άμμο, σε υποτιθέμενη ιδιοκτησία, κάποιος που διαθέτει περίσσιο θράσος, η οποία βρίσκεται λιγότερο από δέκα βήματα από τη θάλασσα, στο σημείο που φύτρωναν κάποτε τα κρινάκια και απ' αυτά βγήκε και το όνομα της παραλίας (λευκά άνθη, Λευκάθια).
Μάλιστα έχει χτίσει περιμετρικά της -ο Θεός να την κάνει- ιδιοκτησίας του, πέτρινο τοιχίο, φυσικά πάνω στην άμμο, προκειμένου να ξεχωρίσει από την παραλία.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κύριος, έχει βάλει και σκαλάκια, για να κατεβαίνει από την παράγκα του, στη θάλασσα. Σημειώνουμε ότι πέρσι είχε στήσει μια τροχοβίλα την οποία μετά από το κράξιμο που ...έφαγε, την έβγαλε και τώρα έχει στήσει αυτήν την παράγκα, με μπάρμπεκιου κλπ («τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι» που λέει ο σοφός λαός μας), και δεν μιλάει κανένας.

3. Μπροστά από την «παράγκα του καραγκιόζη», κάποιοι ανεγκέφαλοι που νομίζουν ότι οι παραλίες τους ανήκουν έμπηξαν μέσα στην άμμο, διάφορα σίδερα, προκειμένου να τοποθετούν τις ομπρέλες τους, και φυσικά να οριοθετούν ότι ο χώρος αυτός τους ανήκει, λες και ο αιγιαλός ορίζεται από ιδιοκτησίες ή έχει να κάνει με το χρόνο που πήγε κανείς εκεί. Μάλιστα, το έργο αυτό πρέπει να είναι δίποδων ζώων που έχουν κατέβει από ένα ορεινό χωριό της Αμανής, την Πισπιλούντα, αν κρίνουμε από τη σπασμένη κανάτα που έχουν τοποθετήσει στο χώρο αυτό και στην οποία αναφέρεται: «Σύλλογος Πισπιλουντιανών Χίου-Ευτυχισμένο το 2002».

4. Το αποδυτήριο, το οποίο υπάρχει στην παραλία, στο οποίο πάει κανείς για να βάλει το μαγιό του, φυσικά και αυτό έχει πρόβλημα, αφού η πόρτα του, δεν μπορεί να κλείσει, διότι δεν υπάρχει ο σύρτης που την μαγκώνει. Έτσι για να αλλάξει κανείς εκεί, πρέπει να έχει κάποιον να του κρατάει την πόρτα να μην ανοίξει.
5. Για την καντίνα που υπάρχει στην παραλία των Λευκαθίων, θα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε άλλη φορά. Με φωτογραφίες και στοιχεία. Τι να πει κανείς, για τις αλλαγές στις τιμές των παγωτών, για το κοντέινερ που χρησιμοποιεί, ως αποθήκη, και χαλάει την αισθητική της παραλίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα γράψουμε σ’ άλλη μας ανάρτηση αυτά.

Στον αντίποδα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Αμανής, έσπευσε, λόγω των ημερών και έριξε τσιμέντο, στη μια πλευρά του δρόμου, που είχε σπάσει από το κύμα το χειμώνα (στο σημείο αυτό βέβαια, είναι το γυμνό καλώδιο, αφού δεν έχει τοποθετηθεί ξανά το φανάρι του ηλεκτροφωτισμού).

Για την ώρα να ευχηθούμε σ’ όλους χρόνια πολλά και να έχουν τη βοήθεια της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου