Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Θα βρέχει κατά τόπους στα βόρεια – Όλη η πρόγνωση του καιρού ως την Κυριακή


Άστατος ο καιρός σήμερα, με βροχές κατά τόπους στα βόρεια.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από... νότιες διευθύνσεις 5 με 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και γρήγορη εξασθένηση στα βόρεια. Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ορεινά του νομού είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 μποφόρ αργότερα μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν το πρωί τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στη Θράκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 τοπικά 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αρχικά θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα ορεινά της βόρειας και δυτικής Θεσσαλίας είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Την Πέμπτη αρχικά θα επικρατήσουν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες στα κεντρικά και νότια και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με ενίσχυση στα 7 μποφόρ στα νότια το απόγευμα. Σε πτώση στα ανατολικά η θερμοκρασία.

Την Παρασκευή στα κεντρικά και νότια θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 4 με 6. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ. Σε περαιτέρω πτώση στα ανατολικά η θερμοκρασία.

Το Σάββατο στα ανατολικά και νότια θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Κυριακή στα ανατολικά και τα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Χωρίς αμετάβλητη μεταβολή η θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου