Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία για το επικείμενο νομοσχέδιο που κλείνει τα Internet cafe

Σε μαρασμό και οικονομική καταστροφή θα οδηγηθούν τα ίντερνετ καφέ, σε περίπτωση που ψηφιστεί και ισχύσει ως έχει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων....

Αυτό υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς, όπως περιγράφουν, οι διατάξεις του σχεδίου απαγορεύουν τη διενέργεια ψυχαγωγικών παιχνιδιών στα μαγαζιά τους.

Ο τζίρος μας προέρχεται κατά 80% από τη διενέργεια ψυχαγωγικών παιχνιδιών, όχι τυχερών. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή, όχι μόνο αγνοεί παντελώς την ύπαρξη και τη δραστηριότητά μας, αλλά... απαγορεύει τη διενέργεια ψυχαγωγικών παιχνιδιών στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ τα επιτρέπει οπουδήποτε αλλού.

Στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 1.000 καταστήματα ίντερνετ καφέ, τα οποία στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε 2-3 νέους επιχειρηματίες, απασχολούν περί τα τέσσερα άτομα προσωπικό και έχουν κύκλο εργασιών περίπου 100.000 ευρώ ανά έτος. «Υπάρχει λοιπόν ένας δυναμικός κλάδος περίπου 5.000 εργαζομένων με ετήσιο κύκλο περί τα 100 εκατ. ευρώ, ο οποίος εξοστρακίζεται από την αγορά», υπογραμμίζει ο κ. Ζαχαριάδης εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ίντερνετ καφέ.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υποστηρίζουν ότι με το νέο σχέδιο νόμου διατηρείται το μεγαλύτερο μέρος του υφιστάμενου νομοθετικού καθεστώτος του νόμου 3037/2002, για το οποίο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι παραβιάζει διατάξεις και οδηγία της Ένωσης. Με το νομοσχέδιο, δύνεται μεν η δυνατότητα να ανοίγουν νέα καταστήματα όπου θα λειτουργούν τυχερά και ψυχαγωγικά παιχνίδια, τεχνικά και ηλεκτρονικά, αλλά δεν επιτρέπονται τα ψυχαγωγικά παιχνίδια από τους υπολογιστές και το διαδίκτυο.

«Ψυχαγωγικά παιχνίδια έχει και το facebook και το yahoo. Εάν κάποιος ανοίξει τον υπολογιστή για να δει την αλληλογραφία του και παράλληλα παίξει ένα παιχνίδι, κινδυνεύει με ποινή προστίμου ή φυλάκισης, όπως και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος θα έχει και διοικητικές κυρώσεις. Θεωρούμε ότι προφανώς έγινε κάποιο λάθος στη σύνταξη των διατάξεων του νομοσχεδίου και πρέπει να διορθωθεί. Ο νόμος έρχεται να αποκαταστήσει τις αδικίες και όχι να δημιουργήσει νέες. Άλλωστε, η παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας αφορούσε την απαγόρευση που μπήκε στα ψυχαγωγικά παιχνίδια και όχι στα τυχερά», σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη.

Οι ιδιοκτήτες ίντερνετ καφέ θα αποστείλουν ενημερωτική επιστολή σε όλους τους βουλευτές, ελπίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στη βουλή το επόμενο διάστημα θα γίνουν τροποποιήσεις, ώστε να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση να κλείσουν τα καταστήματά τους ή να ξεκινήσουν έναν δικαστικό αγώνα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου