Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αποκάλυψη ΣΔΟΕ: Και τα πολυτελή καταστήματα πωλούν προϊόντα "μαϊμού"

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κλπ), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού.

Την …
συγκλονιστική αποκάλυψη ότι, εκτός από τον πεζόδρομο της Ερμού, πωλούν προϊόντα-"μαϊμούδες" και στα καταστήματα, με τις πολυτελείς βιτρίνες, τα πανάκριβα ενοίκια και τις υψηλές τιμές, κάνει το ΣΔΟΕ –"δικαιώνοντας" έτσι τους καταστηματάρχες που τόσα χρόνια διαμαρτύρονταν για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από πλανόδιους που απλώνουν την πραμάτεια τους μπροστά από την πόρτα τους.

Ενώ στην αγορά αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν τηρούνται εδώ και χρόνια όροι και κανόνες, το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοίνωσε πως "στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, διενήργησε έρευνες σε καταστήματα στην οδό Ερμού, με σκοπό τον εντοπισμό παραποιημένων προϊόντων.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κλπ), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού, τα οποία διατίθεντο σε καταστήματα λιανικής πώλησης έναντι εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατασχέθηκαν 250 τεμάχια δερματίνων ειδών, τόσο από το εργαστήριο όσο και από το κατάστημα λιανικής και διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών φορολογικών παραβάσεων.
Επιπλέον, άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διενήργησε έλεγχο σε υπόγειο και ισόγειο χώρο πολυτελούς οικίας (!) στον Άλιμο. Εκεί βρέθηκε να λειτουργεί βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων, στα οποία τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και στη συνεχεία διατίθεντο ως δήθεν αυθεντικά.

Δύο εκ των καταστημάτων λιανικής πώλησης που εφοδίαζαν με τα ενδύματα, ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη. Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας αναζητείται. Παράλληλα ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία του.

Το ΣΔΟΕ διενήργησε έρευνα και στο κέντρο των Αθηνών, σε αποθηκευτικούς χώρους στην οδό Ευριπίδου (αλλιώς γνωστή και ως China-Town της Αθήνας), όπου και βρέθηκαν 4.000 ζεύγη προϊόντων απομίμησης γνωστής αθλητικής εταιρείας, ενώ βρέθηκε και το τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής τους, σύμφωνα με το οποίο εισήχθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο συνολικής ποσότητα 10.000 ζευγών.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της υπόλοιπης ποσότητας, όσο και των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου