Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σκακιστικός Όμιλος Παναγιάς Καλλιμασιάς Χίου

Πριν μια εβδομάδα την Τετάρτη (13/4) στην ενοριακή αίθουσα Παναγίας Καλλιμασιάς συνήλθαν σε Γενική Συνέλευση τα ιδρυτικά μέλη του υπό ίδρυση Αθλητικού Συλλόγου «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ» που θα εδρεύει στην δημοτική κοινότητα Καλλιμασιάς του Δήμου Χίου.
Σκοπός του σωματείου είναι η... συστηματική ανάπτυξη, καλλιέργεια, διδασκαλία και διάδοση του Σκακιού στα παιδιά και τη νεολαία γενικότερα, η παροχή της δυνατότητας στους αθλητές του να λαμβάνουν μέρος σε αθλητικούς αγώνες κ.λ.π.
Στη Συνέλευση εγκρίθηκε ομόφωνα το Καταστατικό που συντάχθηκε και αποτελείται από 33 άρθρα. Εκλέχθηκε παμψηφεί 7μελή προσωρινή διοικούσα επιτροπή, στην οποία ανατέθηκε αν φροντίσει για τη νομιμοποίηση του αθλητικού σωματείου και αμέσως μετά να συγκαλέσει την πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση των μελών για εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου. Τα μέλη της προσωρινής Δ.Ε. είναι:
1. Κωνσταντίνου π. Γεώργιος του Μιχαήλ Πρόεδρος
2. Σκανδάλης Γεώργιος του Ιωάννη Αντιπρόεδρος
3. Γανιάρης Σταμάτιος του Χαράλαμπου Ταμίας
4. Βούκουνας Κωνσταντίνος του Σταματίου Γενικός Γραμματέας
5. Κεφαλούκος Νικόλαος του Ιωάννη Έφορος Αγώνων
6. Γαρρής Βίκτωρ του Στεφάνου Ειδικός Γραμματέας
7. Συράκης Σταμάτιος του Αχιλλέα Έφορος Υλικού-Εγκαταστάσεων

Ας σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη η εμπειρία και η επιτυχημένη πορεία τριών χρόνων του σκακιστικού τμήματος του Ιδρύματος «Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής» της ενορίας της Καλλιμασιάς, που δημιούργησε και συντήρησε το τμήμα, ενίσχυσε με κάθε τρόπο τους νεαρούς αθλητές και τον προπονητή τους στην διδασκαλία του αθλήματος, στη συμμετοχή τους σε εσωτερικά και τοπικά τουρνουά, και προχώρησε στη διοργάνωση σκακιστικών συναντήσεων.
Η δημιουργία του Αθλητικού Συλλόγου αποτελεί την ωρίμανση της προσπάθειας αυτής, αλλά και της αναγκαιότητας ενός Συλλόγου με Καταστατικό σύμφωνο με τον Αθλητικό Νόμο, τον Αστικό Κώδικα και τις προϋποθέσεις που θέτει η Εθνική Σκακιστική Ομοσπονδία για αναγνώριση και ένταξη στους κόλπους της ανάλογων Συλλόγων-Ομίλων και τη δυνατότητα συμμετοχής των αθλητών τους – σκακιστών σε επίσημες διοργανώσεις.
Στον Σκακιστικό Όμιλο Παναγίας Καλλιμασιάς μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη όλοι οι Έλληνες πολίτες, ενήλικοι, και έχοντες όλα τα νόμιμα προσόντα που ορίζει ο Αστικός Κώδικας και η σωματειακή νομοθεσία γενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου