Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σπάνε όλα τα ρεκόρ ευρώ και χρυσός

Σε υψηλό 17 μηνών  το ευρώ και ο χρυσός έκανε όγδοο απανωτό ρεκόρ μέσα σε εννιά μέρες!

Η ισοτιμία του ευρώ εκτινάχθηκε το πρωί στα 1,4882 δολάρια, ενώ η τιμή του χρυσού έφτασε στα 1.53,91 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε συνέντευξη που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed, ο κ. Μπερνάνκι είπε ότι...
τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου ύψους 600 δις. δολαρίων, αλλά έστειλε το μήνυμα ότι η Fed δεν θα βιασθεί να κάνει πιο "σφιχτή" τη νομισματική πολιτική της, καθώς η αμερικανική αγορά εργασίας βρίσκεται ακόμη σε "βαθιά τρύπα".

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερ, οι περισσότεροι επενδυτές και οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η Fed θα κρατήσει το βασικό της επιτόκιο κοντά στο μηδέν έως το τέλος του 2011, παρά την άνοδο του πληθωρισμού στην Αμερική που πυροδοτείται κυρίως από τις πολύ υψηλές τιμές του πετρελαίου.

"Με την προοπτική της συνέχισης της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής για το ορατό μέλλον, οι επενδυτές αισθάνονται περισσότερη εμπιστοσύνη στην αισιόδοξη άποψή τους και η διάθεση για ανάληψη κινδύνου αναμένεται ότι θα είναι μεγάλη", είπε στο Ρόιτερ θεσμικός επενδυτής βρετανικού οίκου. "Φαίνεται πολύ δύσκολο να βρεις ένα λόγο για να πουλήσεις χρυσό τώρα και από τεχνική άποψη κινούμαστε προς την τιμή των 1.550 δολαρίων", δήλωσε άλλος επενδυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου