Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Όχημα με ενσωματωμένο scooter έφτιαξαν οι Κινέζοι!

Πρόκειται για το McCar της εταιρίας Geely, που πρόσφατα αγόρασε από τη Ford τη Volvo...

Δείτε το σχετικό βίντεο...

Η Geely, είναι μια κορυφαία κινεζική εταιρεία που όπως αποδείχτηκε και στη φετινή έκθεση της Σανγκάης σκοπεύει πολύ σύντομα να παρουσιάσει ενδιαφέροντα, σύγχρονα και ενδεχομένως ανταγωνιστικά project.

Ένα από αυτά ήταν το Geely McCar. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης με χώρο για τέσσερις επιβάτες και ένα scooter. Ναι ακριβώς...
Το Geely McCar που είναι υβριδικό διαθέτει τέσσερα καθίσματα με την πίσω σειρά να διαμορφώνεται αναλόγως για τη χρήση και ενός scooter με τρεις τροχούς.


Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που επιτρέπει το scooter να τοποθετηθεί ανάμεσα τα δύο καθίσματα της πίσω σειράς και η σέλα του να είναι έτσι η κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου. Οι δύο εμπρόσθιοι τροχοί καλύπτονται από μια ειδική επιφάνεια, έτσι όταν κριθεί απαραίτητο η πίσω πόρτα ανοίγει σε δύο τμήματα και ο οδηγός γίνεται αναβάτης για να κάνει γρήγορα τις δουλειές του μέσα στην πόλη.

Ενδιαφέρον επίσης είναι πως δυνητικά ο χώρος για το scooter μπορεί να φιλοξενήσει και αναπηρική καρέκλα, γεγονός που το καθιστά ενδιαφέρον και για μια κατηγορία ανθρώπων που δεν έχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή τους.

Ενδιαφέρουσα είναι και η τεχνολογία του Geely McCar. Βασικά είναι ένα υβριδικό όχημα με κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα, ωστόσο όταν το αμιγώς ηλεκτρικό scooter είναι συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο οι μπαταρίες των δύο οχημάτων συνδυάζονται και έτσι ο ηλεκτροκινητήρας δίνει κίνηση και στον πίσω άξονα. Διαθέτει δύο μπαταρίες. Μια για χρήση ως υβριδικό, η οποία μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο για 50km και συνδυάζεται με κινητήρα βενζίνης που έχει αυτονομία άλλα 370km. Και μια ακόμη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα, η οποία κινεί το Geely McCar στην αμιγώς ηλεκτρική του μορφή, για 150km με ταχύτητα περίπου 85km/h.

Σε όλα αυτά μπορούν να προστεθούν και τα σχεδόν 30km αυτονομίας που έχει το scooter, η ταχύτητα του οποίου δεν ξεπερνά τα 30km/h. Όσο για τη φόρτιση; Στο γρήγορο δίκτυο χρειάζονται 20min για τη μεγάλη μπαταρία, 15 για τη μικρή και 5 για εκείνη του scooter. Στο αργό δίκτυο χρειάζονται 6 ώρες για τη μεγάλη μπαταρία και 2 ώρες για τις υπόλοιπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου