Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σκότωσαν το Μανώλη και πήγαν για ύπνο! - Στη φυλακή οι δολοφόνοι του 44χρονου

Παραδέχτηκαν ότι ήταν μπροστά στο φονικό, αλλά τόσο μεθυσμένοι που δεν... καταλάβαιναν και μετά πήγαν για ύπνο! Ανακριτής και Εισαγγελέας τους έστειλαν στη φυλακή.

Την εκδοχή ότι χτύπησαν τον Πακιστανό και του πήραν την κάμερα του άτυχου Μανώλη Καντάρη για να την επιστρέψουν «στον Έλληνα», προέβαλαν οι δύο Αφγανοί στην απολογία τους ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή, λέγοντας πως τελικώς δεν την έδωσαν γιατί είδαν «πάρα πολύ αίμα» και φοβήθηκαν την αστυνομία και έφυγαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους νωρίτερα χθες το μεσημέρι, αρνήθηκαν ότι...
μαχαίρωσαν τον άτυχο άντρα, στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου και ότι είχαν πρόθεση να τον ληστέψουν.

«Δηλώνω ότι λυπάμαι που δεν μπόρεσα να εμποδίσω τον Πακιστανό να τελέσει την πράξη της ανθρωποκτονίας με την οποία φυσικά διαφωνώ. Συνεργάζομαι με την αστυνομία για να εντοπιστεί το πρόσωπο αυτό. Κατά το τριήμερο της κράτησης μου στην Ασφάλεια με τηλεφωνικές μου επικοινωνίες, μέσω γνωστών, κατάφερα να εντοπιστεί ο Πακιστανός».

Αυτά είπε απολογούμενος ο 27χρονος Αφγανός για την δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκε ενώπιον του ανακριτή και ο 20χρονος συμπατριώτης του που αρχικά είχε υποστηρίξει πως την κάμερα την είχε πάρει μαζί του ο Πακιστανός.

Ο μεγαλύτερος εκ των δύο κατηγορουμένων υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Πακιστανό που σκότωσε τον άτυχο 44χρονο.

«Δεν είχα πολλές σχέσεις με τον Πακιστανό απλώς μία γνωριμία, επειδή καταναλώναμε μαζί χάπια. Δεν είχαμε σκοπό ούτε να ληστέψουμε, ούτε να σκοτώσουμε, απλώς ο Πακιστανός από μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να επιτεθεί στον άνθρωπο που είχε την κάμερα και να του την πάρει. Θεωρώ ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει, απλά με το μαχαίρι τον κτύπησε σε ζωτικό όργανο. Εγώ μόλις είδα τα αίματα έτρεξα πίσω από τον Πακιστανό του φώναξα γιατί κάνει αυτή την πράξη και του άρπαξα την κάμερα με σκοπό να την δώσω πίσω στον Έλληνα που πίστευα ότι ακόμα ζούσε. Όμως επειδή είδα πάρα πολύ αίμα φοβήθηκα την αστυνομία και έφυγα».

Ο κατηγορούμενος, όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει πώς αφού μαχαίρωσε τον Καντάρη ο Πακιστανός τελικώς πήρε ο ίδιος την κάμερα, ενώ διαφωνούσε με την πράξη και επιπλέον γιατί δεν την πέταξε φεύγοντας αλλά την κράτησε, απάντησε ότι είχε μειωμένη κρίση λόγω της χρήσης χαπιών και επίσης ότι σκέφτηκε πως θα μπορούσε να την ανταλλάξει με χρήματα για την δόση του.

Ο 27χρονος διέψευσε τον διάλογο με τον αλλοδαπό καταστηματάρχη στον οποίο φέρεται να είπε πως σκότωσε το θύμα γιατί φώναζε «κλέφτης - κλέφτης».

Τέλος, υποστήριξε πως αφού πούλησε την κάμερα για 120 ευρώ, σκέφτηκε να δώσει 40 ευρώ στον μικρότερο συμπατριώτη του γιατί «ήταν παρών και τον λυπήθηκα γιατί δεν είχε δουλειά και λεφτά να φάει»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου