Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ρύθμιση “πακέτο” για αυθαίρετα και πισίνες!


Ως γνωστό το “ταμείον είναι μείον” και έτσι ... όλα νομιμοποιούνται. Παρά την αντισυνταγματικότητα της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων όλα δείχνουν ότι πάμε σε... συγχωροχάρτι, για κάποια έτη με το... αζημίωτο για το κράτος.
Το ίδιο θα συμβεί και με τους περίπου 50.000 κατόχους πισινών που... ξέχασαν να τις δηλώσουν στην εφορία και έφτασαν σε σημείο να τους βάζουν ακόμη και...
 παραλλαγή για να τις κρύψουν και να μην τις δει ο δορυφόρος!

Το κράτος πρέπει να αυξήσει φέτος με κάθε μέσο τα έσοδα. Στόχος είναι περίπου μισό δισ. από κατόχους αυθαιρέτων και πισινών.

Τυχεροί όσοι έχουν αυθαίρετο και ήδη τους έχει βεβαιωθεί πρόστιμο από την εφορία. Αυτοί θα δουν μείωση στα πρόστιμά τους ως και 50%.


Οι κάτοχοι αυθαιρέτων που δεν τους έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα θα μπορέσουν να δηλώσουν το κτίσμα με μειωμένα πρόστιμα που σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι όπως σήμερα στο 5% της αντικειμενικής κάθε χρόνο.
Στόχος να πάνε όσοι περισσότεροι γίνεται στο... ταμείο να πληρώσουν.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις αδήλωτες πισίνες. Από τις 125.000 οι 50.000 είναι παράνομες και όλα δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να τις νομιμοποιήσουν έναντι 100 ευρώ το τετραγωνικό, τις εξωτερικές, και έναντι 150 ευρώ το τετραγωνικό τις εσωτερικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου