Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Στον εισαγγελέα το βίντεο-αποκάλυψη με τα ΜΑΤ που καλύπτουν τους τραμπούκους-συνδικαλιστές

Οι έως τώρα εξηγήσεις, ακόμη και απ' την αστυνομία, φαίνεται δεν έπεισαν. Η εισαγγελία έστειλε έγγραφο στον τηλεοπτικό σταθμό Alter ζητώντας το βίντεο για να διαλευκανθεί η υπόθεση μετά τις νέες καταγγελίες για "αγαστή συνεργασία" ανδρών των ΜΑΤ με ακροδεξιούς. Τι απαντά η αστυνομία.

Η στάση των ΜΑΤ έχει καταγγελθεί από πολλούς, ενώ χιλιάδες ήταν και οι καταγγελίες από πολίτες για...
ξυλοδαρμούς και χρήση δακρυγόνων, ακόμα και σε ανυποψίαστους πολίτες που για παράδειγμα έπιναν τον καφέ τους σε καφετέριες στο Μοναστηράκι. 'Ομως το βίντεο που παρουσίασε το Alter ξεπερνά κάθε φαντασία.
Και η αποκάλυψη οτι οι κουκουλοφόροι με τους λοστούς στους οποίους παρέχουν προστασία τα ΜΑΤ είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ και φυγαδεύονται μέσα στη Βουλή προκαλεί οργή!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ




Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει έρευνα για το συγκεκριμένο βίντεο.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε οτι, "το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί την Τρίτη και οι εικονιζόμενοι είναι μέλη συνδικαλιστικού σωματείου της ΕΘΕΛ, που είχαν δεχθεί επίθεση από αντεξουσιαστές σε καφέ της πλατείας Συντάγματος και για τους οποίους υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Ωστόσο ερευνούμε κι άλλα ενδεχόμενα."

Ωστόσο ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ λέει ότι οι δύο συγκεκριμένοι κύριοι στο παρελθόν έχουν δείξει βίαιη συμπεριφορά, όχι με λοστούς κλπ, αλλά είναι γνωστοί για τον “αντιδραστικό” χαρακτήρα τους.

Άλλοι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι πρόκειται για “γνωστά άτομα του ακροδεξιού χώρου”, ανοίγοντας για μια ακόμη φορά κεφάλαιο της “ανοχής της αστυνομίας στη δράση ακροδεξιών” που έχει καταγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσημα η αστυνομία αναμένεται να υποστηρίξει οτι:

1. Το βίντεο δεν ... είναι από τα χθεσινά επεισόδια, αλλά από τα προχθεσινά, όταν ομάδα ακροδεξιών που βρίσκονταν στο ... ελληνοκεντρικό μπλοκ "απολλώνειο φως" δέχτηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές ενώ βρίσκονταν στην οδό Όθωνος έξω από το "costa cofee".

2. Επειδή οι "συνέλληνες" απολλωνιστές ήταν πανταχόθεν πολιορκημένοι επιλέχτηκε η λύση της προσωρινής φιλοξενίας τους μέσα στη Βουλή, έως ότου οι σε βάρος του επιτιθέμενοι να ατονήσουν το ενδιαφέρον τους πιστεύοντας πως έχουν διαφύγει από τον εθνικό κήπο ή από τη βασιλίσσης σοφίας και να διαλυθούν.

Επίσης έχει διαταχθεί ΕΔΕ....

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Στόχος” πάντως δίδεται μια άλλη εξήγηση του περιστατικού

Τι αναφέρει το δημοσίευμα:

Οι νεαροί "κουκουλοφόροι" που φαίνονται ότι "συνεργάζονται" με τα ΜΑΤ, είναι ΠΟΛΙΤΕΣ, που μόλις είχαν απεγκλωβιστεί από τα ΜΑΤ, μετά από τρίωρο αποκλεισμό στην Στοά της Όθωνος 10, από ομάδα αντιεξουσιαστών, επειδή κρατούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ σημαίες. Ο μπαταρισμένος μάλιστα είναι τραυματίας από χτυπήματα των 50 αντιεξουσιαστών, που τον είχαν εγκλωβίσει μαζί με τους υπόλοιπους που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο. Οι αντεξουσιαστές τους ακολουθούσαν και μετά τον απεγκλοβισμό τους από τα ΜΑΤ, μεχρι και το σημείο που φαίνεται ότι εισέρχονται από το φυλάκιο μέχρι την διμοιρία που βρίσκεται πιό μέσα για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ! Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε κάνει ανάρτηση από εχθές. ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΔΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΘΕΛ, την οποία δεν άφηναν ούτε το ΕΚΑΒ να προσεγγίσει στο σημείο εγκλωβισμού τους.

Aνοιχτό μένει το ερώτημα για το πως και γιατί οι αστυνομικοί επέλεξαν να προστατεύσουν αυτούς, αλλά και τα άλλα δύο άτομα πλάι τους την ώρα που απλοί διαδηλωτές που με γυμνά χέρια έκαναν έκκληση στα ΜΑΤ να μη ρίχνουν χημικά στην πλατεία δέχονταν χτυπήματα στο κεφάλι και κατέληγαν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου