Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ποιοί είναι οι εννέα που συνελήφθησαν για τα στημένα παιχνίδια

Ο Αχιλλέας Μπέος
Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος,Βασίλης Καρακούλιας.

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει η υπόθεση των στημένων αγώνων. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την υπόθεση – να θυμίσουμε τους κυρίους Σταύρο Ψωμιάδη, Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη – σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tovima.gr θα βρεθούν και ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ του ελληνικούς ποδοσφαίρου, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και...
γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας» που είχε αποκαλυφθεί προ μερικών ετών.

Σταύρος και Μάκης Ψωμιάδης


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική συνομιλία που έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ακούγεται να δηλώνει σε έναν μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει έμμεση αναφορά του σε στημένο αγώνα. Ακόμη κατηγορούμενος θα βρεθεί και επιχειρηματίας της Νέας Σμύρνης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί και στην υπόθεση των 216 νονών της νύχτας που αποκαλύφθηκε προ δύο μηνών. Νωρίτερα, στις συλλήψεις των, Σταύρου Ψωμιάδη, Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Τσακογιάννη, προέδρου ΠΑΕ Ηλιούπολης, και άλλων τουλάχιστον τριών προέδρων ΠΑΕ προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής γιατί στοιχημάτισαν σε ύποπτα παιγνίδια μέσω του ΟΠΑΠ. Μάλιστα, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Γιώργος Τσακογιάννης
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι συλληφθέντες είναι οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος,Βασίλης Καρακούλιας.

Ο μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης συνελήφθη από
την Ασφαλεια Θεσσαλονίκης γιατί στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα για τα οποία δεν είχε σχετική άδεια. Ο Τσακογιάννης μεταφέρεται στην Αθήνα για να εξεταστεί για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Νίκος Χάλκος
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ακόμη συλληφθεί ένας προπονητής, ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού, καθώς και τέσσερις ακόμη «μπουκς» που φέρεται να διοργάνωναν τους ύποπτους αγώνες και τα στοιχήματα. Συνολικά, οι συλλήψεις ανέρχονται στις εννέα στον αριθμό, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ. ΑΣ., ενώ πρόκειται να γίνουν τουλάχιστον δεκαπέντε προσαγωγές ακόμη ατόμων από τον αθλητικό χώρο (ποδοσφαιριστές, αθλητικοί παράγοντες, διαιτητές κι άλλοι).
Λέγεται ακόμη ότι έχει προσαχθεί προπονητής που εργάστηκε σε ομάδα της Football League, αλλά και γιος μεγαλοπαράγοντα.

Την σχετική έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και το ΣΔΟΕ ύστερα από σχετικό φάκελο για στημένα παιγνίδια, που έστειλε στις ελληνικές αρχές η UEFA.Η έρευνα έγινε με βάση το υλικό της δικογραφίας από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος. Τα τρία αδικήματα για τα οποία πιθανώς να γίνουν διώξεις είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τρία κακουργήματα.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου