Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πως ανέσυραν το Mirage! Φωτογραφίες από τη Σάμο!

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την Πολεμική Αεροπορία η ανάσυρση από το βυθό του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000! Η επιχείρηση έγινε με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς από τους δύτες της ΠΑ.Το Onalert, σε ρεπορτάζ του παρουσίασε φωτογραφίες από την επιχείρηση... Δείτε τις φωτογραφίες:




Το αεροσκάφος ανελκύθηκε από βάθος εβδομήντα πέντε μέτρων από την Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ).



Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή ανέλκυσης, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας συνεργάστηκαν με το 4ο ΕΤΕΘ του Στρατού Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο διέθεσε το Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ και το Α/Γ ΡΟΔΟΣ και το Λιμενικό Σώμα. Επιπλέον συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι βαθυδύτες κ. Σπυρίδων Κόλλας και κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος και ο κ. Απόστολος Κυπραίος, με το επαγγελματικό του αλιευτικό σκάφος.




Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες οι δύο πιλότοι μας έκαναν τα πάντα για να σώσουν ότι μπορούσαν απο το πανάκριβο μαχητικό. Τα κατάφεραν,αφού ακόμη κι αν το αεροσκάφος δεν μπορεί να ξαναπετάξει ,όπως είχε γίνει στο ατύχημα της Σκύρου,πολλά μέρη του θα είναι εκμεταλλεύσιμα. Η αυταπάρνηση των πιλότων είναι πραγματικά απίστευτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου