Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

"Σφαγή" σε 11 μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου - Προς κατάργηση ή συγχώνευση άλλοι 35

Συνταξιοδότηση μέσω εθελουσίας, εργασιακή εφεδρεία αλλά και απολύσεις αποφασίστηκαν στην ευρεία σύσκεψη του Θ.Πάγκαλου με 9 υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς για 7.000 υπαλλήλους αορίστου χρόνου και συμβασιούχους σε 11 μεγάλους οργανισμούς.

'Oπως είπε ο κ. Πάγκαλος το υπεράριθμο προσωπικό θα αξιολογείται μέσω ΑΣΕΠ και αν η αξιολόγηση είναι θετική θα...
μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες αλλά αν είναι αρνητική τότε θα γίνονται καταγγελίες των συμβάσεων και θα απολύονται.

Στην ΕΡΤ η οποία απασχολεί 3.392 υπαλλήλους θα υπάρξει όπως είπε περιορισμός του προσωπικού και αυτό θα σημάνει και απολύσεις. Θα γίνει επαναξιολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών, θα γίνει κατάργηση των μη βιώσιμων οργανισμών και επαναπροσδιορισμός του ανταποδοτικού τέλους.

Για τους υπόλοιπους οργανισμούς είπε:

ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ και ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ θα καταργηθούν και θα δημιουργηθεί ένας εναιίος φορέας στο υπουργείο Υποδομών. Επίσης, θα διακοπεί η λειτουργια του ΕΟΜΜΕΧ και το προσωπικό του θα μεταφερθεί στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Για το ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ υπάρχει πρόταση για διακοπή.
ΕΘΙΑΓΕ και ΔΗΜΗΤΡΑ συγχωνεύονται, ενώ καταργείται το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ.

Επίσης καταργούνται :

ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
και ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

'Οπως είπε τέλος ο κ. Πάγκαλος αυτή την στιγμή ετοιμάζεται ένα νεο πακέτο καταργήσεων και συγχωνεύσεων για 35 ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα.

Ειδικότερα:

Το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καταργείται και οι αρμοδιότητες του μεταφέρονται στην Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ.) ν.π.ι.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καταργείται.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων" (Ε.Κ.Ε.Δ.Υ.) ν.π.δ.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καταργείται.

Ο Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Γενική Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταργείται.

Το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού" (Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ.) ν.π.ι.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καταργείται και οι αρμοδιότητες του μεταφέρονται στην Δ/νση Θεάτρου και Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο Εθελοντικός Οργανισμός "Έργο Πολιτών" ν.π.ι.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καταργείται.

Το Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, ν.π.δ.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καταργείται.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία ν.π.δ.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καταργείται.

Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (Ι.Τ.Σ.Α.Κ.), καταργείται ως αυτοτελές ν.π.δ.δ και συγχωνεύεται με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), λόγω συνάφειας του αντικειμένου τους.

Το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας "Ματθαίος Λιούγκας" και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά "Πέτρος Καπαγέρωφ" καταργούνται ως αυτοτελή ν.π.δ.δ. και συγχωνεύονται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά ν.π.δ.δ.

Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων καταργείται ως αυτοτελές ν.π.δ.δ και συγχωνεύεται με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων.

Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων καταργείται ως αυτοτελές ν.π.δ.δ. και συγχωνεύεται, λόγω συνάφειας με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.

Η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης καταργείται ως αυτοτελές τμήμα και συγχωνεύεται με το ν.π.ι.δ. Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, λόγω συνάφειας του αντικειμένου τους. Επίσης, καταργείται η πενταμελής Εφορεία που εποπτεύει την Όπερα και λήγει η θητεία των μελών της καθώς και του λοιπού προσωπικού με θητεία, αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", ο Οργανισμός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ελαιώνα Αττικής, ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού Αττικής και των παραχειμάρρων του, καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και συγχωνεύονται σε ένα νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία "Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής".

Το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Περιφερειακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης, όλα ν.π.δ.δ., καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και συγχωνεύονται σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία "Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης".

Ορίζεται η λύση και εκκαθάριση της Ανώνυμης Εταιρείας Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (Ε.Τ.Α.Τ. Α.Ε.). Τον σκοπό της Ε.Τ.Α.Τ. Α.Ε. εκπληρώνει εφεξής ο ΕΦΕΤ, ν.π.δ.δ. που εποπτεύεται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Παρατηρητήριο για την Ψηφιακή Ελλάδα καταργείται ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και συγχωνεύεται με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Η ανώνυμη εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. συγχωνεύεται δι' απορροφήσεως με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε, λόγω συνάφειας σκοπού και αποστολής.

Οι εταιρίες "Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών" και η "Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ένδυσης και Ινών α.ε." (Ε.Τ.Α.Κ.Ε.Ι. Α.Ε.) (Ε.ΚΕ.ΠΥ. Α.Ε.) συγχωνεύονται με την "Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων" (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.), δι΄απορροφήσεως των δύο πρώτων από την τρίτη.

Λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση οι ανώνυμες εταιρείες:

-Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των Μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ( ΙΕΚΕΜ-ΟΕΕ).

-Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ (ΟΠΕΠ Α.Ε.).

-ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.

Α.Λ. - Ν.Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου