Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Συγχωνεύονται και καταργούνται εφορίες – ''Αποκεφαλίζονται'' διευθυντές

Πράσινο φως για συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών ανοίγει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση", όπου προβλέπονται και καρατομήσεις ''αποτυχημένων'' διευθυντών εφοριών.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι...
ο υπουργός Οικονομικών μπορεί με απόφαση του να αντικαθιστά διευθυντές εφοριών οι οποίοι αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τους τριμηνιαίους στόχους για την αύξηση των φορολογικών και άλλων εσόδων.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επανέλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων , ενώ μετονομάζεται η Δ.Ο.Υ ΦΑΒΕ ( φορολογίας ανώνυμων βιομηχανικών επιχειρήσεων) σε Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων και μεταφέρεται σε αυτήν η αρμοδιότητα του ελέγχου των μεγάλων επιχειρήσεων από όλη την επικράτεια από όλες τις εφορίες και όλα τα ελεγκτικά κέντρα. Παράλληλα δημιουργείται η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων η οποία θα είναι αρμόδια και για κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης την ενίσχυση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών για τους επίορκους υπαλλήλους και δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις κατά της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου