Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Κ. Μουσουρούλης: "Οι συζητήσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτη με τους περιφερειάρχες για την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, υπολείπεται τον προσδοκιών

 Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Χίου, Κωστής Μουσουρούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις χθεσινές συναντήσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνου Μωραΐτη, με τους Περιφερειάρχες:

«Παρότι χαιρόμαστε που το αρμόδιο υπουργείο...
για το συντονισμό του ΕΣΠΑ επιτέλους αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πρόοδο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και συναντάται με τους εφεξής αρμόδιους αιρετούς Περιφερειάρχες, η ημερήσια διάταξη και το αποτέλεσμα των συζητήσεων υπολείπεται των προσδοκιών. 

Ακόμα και μετά τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αναθεώρηση των Προγραμμάτων παραμένει σχέδιο, αν υποτεθεί ότι αυτό υπάρχει. Ανακοινώνεται πως έργα πρόκειται να απενταχθούν ως ανώριμα, αλλά ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί τα ώριμα που θα τα αντικαταστήσουν (και αναζητούνται με μεθοδολογία). Ο Υφυπουργός δίνει οδηγίες όπως “να γίνει το ξεκαθάρισμα των προγραμμάτων μέχρι τον Σεπτέμβρη” και ζητά επίσης τον προσδιορισμό έργων “flagships” (σημ. μεταφρ. εμβληματικά έργα) σε κάθε Περιφέρεια έως τότε. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με πρόσφατες δηλώσεις του πολιτικού προϊσταμένου του κ. Μωραΐτη, Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, παραπέμπει επικίνδυνα σε προετοιμασία παροχολογικού τύπου υποσχέσεων με αφορμή τη ΔΕΘ. Προειδοποιούμε πως δεν θα επιτρέψουμε καιροσκοπισμό πάνω στο ΕΣΠΑ και τα πολυαναμενόμενα έργα του στην ελληνική περιφέρεια. 

Δυστυχώς μας γίνεται εντέλει κατανοητό γιατί ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Μωραΐτη, κ. Χρυσοχοΐδης, κατέληξε στον όρο «αναστήλωση» του ΕΣΠΑ, μετά τον ανασχεδιασμό, και την αναδιαμόρφωση. Γιατί η αναστήλωση προϋποθέτει …ερείπιο. Ελπίζουμε να μη φτάσει και στην ανάνηψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου