Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Επιστολή της βουλευτή Χίου Ελπίδας Τσουρή στον υφυπουργό Υγείας για τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας για τα παιδιά με αυτισμό

Έγγραφο στον υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκο Μπόλαρη έστειλε η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή για τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας για τα παιδιά με αυτισμό.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: 

Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,
σε συνέχεια της συζήτησής μας, σας ενημερώνω για τα εξής:
Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Χίου είναι η δημιουργία Κέντρου Ημέρας για τα παιδιά με αυτισμό. Βασικό προαπαιτούμενο για αυτό, είναι η έκδοση άδειας σκοπιμότητας, αλλά η συγκεκριμένη δράση, για το Νομό Χίου, δεν προβλέπεται στον Εθνικό σχεδιασμό.
Επισημαίνω ότι:


1. Η διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου έχει εκδώσει προκήρυξη για χρηματοδότηση τέτοιων δράσεων, άρα, το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το αντίστοιχο ΠΕΠ.

2. Ο ενδιαφερόμενος τοπικός φορέας (Σύλλογος γονέων παιδιών με αυτισμό) προτίθεται να αναλάβει ο ίδιος, με γραπτή δέσμευση, το κόστος λειτουργίας της δομής.
Κρίνοντας, κύριε Υφυπουργέ, ως απαραίτητη την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, προτείνω τα εξής:

1. Τροποποίηση του Εθνικού Σχεδιασμού, ώστε να συμπεριληφθεί ο Νομός Χίου και

2. Έκδοση άδειας σκοπιμότητας, με χρονικό περιορισμό δύο ετών, και με δέσμευση ότι το κόστος λειτουργίας θα βαραίνει το φορέα.

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση και συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου