Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μείον 20% στη μισθοδοσία του Οκτωβρίου;

Το ενιαίο θα έρθει για ψήφιση και θα εφαρμοστεί μέσα στον Οκτώβριο, ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για μείωση 20% και έτσι απλά τώρα το στοίχημα είναι σε... πιο 15ημερο θα “κάτσει” η μείωση.

Το Σάββατο που μπαίνουν τα χρήματα θεωρείται απίθανο ότι θα είναι μειωμένοι οι μισθοί, δεν έχει ψηφιστεί ακόμη. Για την επόμενη μισθοδοσία μάλλον θα ισχύσει και ίσως να κρατηθούν αναδρομικά τα χρήματα από 1η Οκτωβρίου.

Το μόνο καλό σε όλη την υπόθεση είναι ότι...
ο υπουργός μιλώντας για μείωση 20% δεν την πρόσθεσε στις μειώσεις που θα επιφέρει το ενιαίο. Το ποσοστό αναφέρεται στις μειώσεις που θα επέλθουν λόγω του ενιαίου μισθολογίου.

Το 20% βέβαια είναι ο μέσος όρος. Το “τσεκούρι” στα επιδόματα θα φέρει μειώσεις ως και 50%.

Οι συνδικαλιστές λένε ότι η μείωση μπορεί να φτάσει και τα 1.300 ευρώ σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών ή για τους υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας, για παράδειγμα.

Σε άλλους τομείς, όπως για τους υπαλλήλους που δεν έχουν πολλά και μεγάλα επιδόματα, η μείωση μπορεί να μην ξεπεράσει το 3 με 7%.

Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι ήδη υπήρξε μείωση 15% στους υπαλλήλους του Δημοσίου και 205% στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, χωρίς να υπολογίζει κανείς την αύξηση στους φόρους.

Για την ΔΕΚΟ μάλιστα η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, περί τα τέλη Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη θα σημάνει 40% μειώσεις κατά μέσο όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου