Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έλεος! Θέλουν να βάλουν εισφορά σε εισοδήματα 450ευρώ/μήνα!

Ας υποθέσουμε ότι ένας νέος άνθρωπος έχει βρει part time δουλειά για τρεις-τέσσερις ημέρες τη βδομάδα, εργάζεται τετράωρο και παίρνει μεικτά (τόσα είναι κατά μέσο όρο και μάλιστα με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ) 450 ευρώ, μεικτά, το μήνα.

Αυτός ο άνθρωπος μόνο εργαζόμενος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Μπορεί να μην είναι γραμμένος στις λίστες ανέργων όμως πρόκειται για έναν ημιάνεργο με...
χαρτζιλίκι.

Σε αυτόν τον άνθρωπο, τώρα, μέσω διαρροών λένε ότι θα μπει έκτακτη εισφορά. Λένε δηλαδή ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα ξεκινάει από τις 5.000 ευρώ και όχι από τις 12.000 ευρώ και μάλιστα από του χρόνου.

Αυτά τα 450 ευρώ, μεικτά, το μήνα που μέχρι τώρα φυσικά και είναι αφορολόγητα, διαρρέεται ότι θα φορολογούνται (μέσω έκτακτης εισφοράς) με 1%.

Το ποσό που θα πληρώσει ένας τέτοιος άνεργος είναι ελάχιστο, δεν μιλάμε παρά για 4-5 ευρώ, αλλά δείτε τον παραλογισμό. Ο άνθρωπος που θα πρέπει το κράτος να του σταθεί, καλείται να δώσει εισφορά... αλληλεγγύης.

Μιλάμε βέβαια για σενάριο, αλλά ας θυμηθούμε όλα τα προηγούμενα που επαληθεύτηκαν και ας αναρωτηθούμε μήπως δεν είναι στόχος ο ημιάνεργος των 450 ευρώ/μήνα αλλά όλοι οι υπόλοιποι φτωχοί με εισοδήματα ως 12.000 ευρώ που σήμερα δεν πληρώνουν εισφορά και που αν πέσει το ποσό στις 5.000 θα βρεθούν να πληρώνουν ως και 70 από αυτά που τους λείπουν για να ενισχύσουν... το Κράτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου