Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η Λήμνος... τόπος πολέμου (!) σε ηλεκτρονικό παιχνίδι

Το θέμα έχει προκαλέσει πολλά σχόλια ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Γαληνός, έκανε ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το παιχνίδι μάχης ονομάζεται "Arma 3" και έχει πραγματικά γραφικά, με τοπία του νησιού να φαίνονται πεντακάθαρα ακόμα και από... αεροφωτογραφίες!

Το νησί γίνεται το επίκεντρο...
στρατιωτικών επιχειρήσεων και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας που το βγάζει:

"Μετά από χρόνια έντονου πολέμου εναντίον του ανατολικού στρατού, η Ευρώπη έχει γίνει η τελευταία στάση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Στα πρόθυρα του να οδηγηθούν στη θάλασσα, με εντολή του ΝΑΤΟ ξεκινά η επιχείρηση. Μια μικρή ομάδα των ειδικών δυνάμεων αποστέλλεται σε ένα μικρό νησί της Μεσογείου. Ωστόσο η ομάδα βρίσκεται σε κίνδυνο, όπου στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει την αποστολή θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους του σύγχρονου πολέμου"!

Μήπως τα τόσο ρεαλιστικά γραφικά του παιχνιδιού δημιουργούν θέματα εθνικής ασφάλειας;
Μήπως δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον τουρισμό μας, το όμορφο και ειρηνικό νησί του Αιγαίου να παρουσιάζεται ως ένας γκρίζος και μίζερος τόπος σύγκρουσης;

Αυτά και άλλα ρωτά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Γαληνός, τους Αρμόδιους υπουργούς...

Και βέβαια το σημαντικότερο:

Μήπως δεν είναι ό,τι καλύτερο, ένας εθνικά ευαίσθητος χώρος να συνδέεται με καταστάσεις πολέμου και ... αρνητικούς συνειρμούς;

Όπως διαβάζουμε lesvosnews.gr αρκετά ενοχλημένος είναι και ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Στην εποχή της πληροφορικής έχει χαθεί το μέτρο και πέραν των πιθανών προβλημάτων εθνικής ασφάλειας, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν. Εμείς δεν διανοούμαστε η Λήμνος, ένας τόπος ειρήνης και δημιουργίας, να μεταβάλλεται σε πεδίο όπου εξελίσσονται σκηνές βίας και μαχών.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν με το ζήτημα και επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας για να προασπίσουμε τη φυσιογνωμία και τη φήμη του νησιού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου