Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θ.Πάγκαλος: “Ελπίζω να μην μου αφαιρέσουν και την σύνταξη”!


Τηλεοπτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για πολλές ...κλωτσιές

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εναντίον Θεόδωρου Πάγκαλου. Η μεγάλη "μάχη" τώρα αρχίζει και μάλλον θα είναι...σκληρή. Δείτε τι απαντά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την διαγραφή του!

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αργά χθες το βράδυ, έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρού του Γιάννη Αδαμόπουλου και αφαίρεσε το τίτλο του επιτίμου δικηγόρου «από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο για τα όσα...
συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην για τους δικηγόρους, την στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις».

Σε ανακοίνωσή του ο Γ. Αδαμόπουλος σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του δικηγορικού σώματος» και καταλήγει:

«Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου».

Σήμερα όμως το πρωί είχαμε την απάντηση του κ.Πάγκαλου. Μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα Mega" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως δειν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.

"Και το '68 η χούντα μου αφαίρεσε την ιθαγένεια και μετά ο ΔΣΑ με διέγραψε. Τότε ήταν μια τραγωδία, τώρα μοιάζει με κωμωδία, καθώς δεν ξέρω ούτε το όνομα του προέδρου του ΔΣΑ και ούτε γνώριζα ότι με είχαν κάνει και επίτιμο δικηγόρο".

Όμως ο κ.Πάγκαλος συνέχισε να είναι σχετικά προκλητικός λέγοντας πως έχει κάνει αίτηση για να συνταξιοδοτηθεί και ότι πλήρωνε μια ζωή τις εισφορές και συνεχίζει να τις πληρώνει. "Ελπίζω να μην μου αφαιρέσει και τη σύνταξη γιατί μια ζωή πλήρωνα τις εισφορές μου".

Σε ότι αφορά τα όσα είχε πει εδώ και καιρό για τους δικηγόρος είπε: "Αυτά που ανέφερα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος δικηγόρος δηλώνει 1.500 ευρώ το μήνα. Το ότι εγώ δεν έχω δικαίωμα να επαναλάβω τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου