Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στείλτε sms για να δείτε εάν δικαιούστε απαλλαγή για το χαράτσι στα ακίνητα


Παραλήπτης του μηνύματος θα είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Γραπτό μήνυμα θα πρέπει να στείλουν οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ή όσοι θα επιβαρυνθούν με τον ειδικό χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τμ έτσι ώστε να μην φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους.

Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως τις...
2 Οκτωβρίου 2011 και αφού επεξεργαστούν τα στοιχεία θα πάρετε απάντηση για το αν δικαιούστε την απαλλαγή ή την ειδική φορολόγηση.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, παραδίδει στη ΔΕΗ και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος λίστα με τα ονόματα.

Το sms θα πρέπει να σταλεί στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.

Αν δεν έχετε στείλει το γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση αλλά υπάρχει η δυνατότητα αποστολής και μετά έως τις 30 Νοεμβρίου.

Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς παρόχους και για ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου