Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Έκλεισε τα 125 το Άγαλμα της Ελευθερίας!

Το παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας γιορτάζει τα 125 χρόνια του στη Νέα Υόρκη. Λίγο πριν κλείσει για περίπου ένα χρόνο για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης.
Η "γηραιά κυρία", ένα δώρο σε ένδειξη φιλίας από τη Γαλλία στους Αμερικανούς , αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες αμερικάνικες κινηματογραφικές επιτυχίες και σίγουρα...
όσοι επισκέπτονται την αμερικάνικη πρωτεύουσα δεν παραλείπουν να της κάνουν μία επίσκεψη. Φυσικά, για τις αντίστοιχες αναμνηστικές φωτογραφίες!



Σήμερα γιορτάζει λοιπόν τα “γενέθλιά” σε μια τελετή στα πρότυπα εκείνης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1886, όταν εγκαινιάστηκε, παρουσία του
αμερικανού Προέδρου Γκρόβερ Κλίβελαντ.

To Άγαλμα της Ελευθερίαςαποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας. Το το άγαλμα του Αλσατού γλύπτη Φρεντερίκ Ογκίστ Μπαρτόλντι αγαπήθηκε πολύ από εκατομμύρια μετανάστες. Ήταν για πολλά χρόνια η πρώτη εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από ένα μακρύ ταξίδι στον Ατλαντικό.



Για τον λόγο αυτό, σήμερα, 125 μετανάστες από περισσότερες από 40 χώρες θα πολιτογραφηθούν στο Λίμπερτι Άιλαντ, το νησί όπου είναι στημένο το άγαλμα στις εκβολές του ποταμού Χάντσον, στο νότιο τμήμα του Μανχάταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου