Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τα Ελευθερία 2011, των νήσων του Ανατ. Αιγαίου εορτάστηκαν στο θωρηκτό Αβέρωφ

Από δεξιά ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. 
Μάρκος, ο Δήμαρχος Οινουσσών Ευάγγελος Αγγελάκος, ο 
πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, ο πρόεδρος των 
Φίλων Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, η ειδική γραμματέας της 
ΟΧΣΑ Μαίρη Σκευοφύλακα, ενώ πίσω διακρίνεται η β' 
αντιπρόεδρος Δέσποινα Παγιαζίτη
Δείτε στο τέλος της ανάρτησης και άλλες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα "Ελευθέρια" των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου από τους Τούρκους. στο θωρηκτό πλοίο Αβέρωφ.

Την ευθύνη της εκδήλωσης για φέτος είχε η...
Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων (ΟΛΣΥ), ενώ συμμετείχαν οι Ομοσπονδίες, Χιακών Σωματείων Αττικής, Σαμιακών Συλλόγων Λεσβιακών Συλλόγων, Δωδεκανησιακών Σωματείων, οι Αδελφότητες, Πανικαριακή και Ψαριανών, και οι Σύλλογοι, Αγ. Ευστρατίου και Φίλοι Οινουσσών.

Της δοξολογίας που έγινε στο κατάστρωμα του πλοίο, χοροστάτησε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης, Χίου, Ψαρών, Οινουσσών και Έξαρχος Ιωνίας, κ.κ. Μάρκος. Μετά την τέλεσή της ο Μητροπολίτης είπε:

"Τελούμε επιμνημόσυνη δέηση για αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, το Αιγαίο ελεύθερο.

Στη γλώσσα που εμείς μιλάμε έγραψε ο Όμηρος, ο Αλκαίος και η Σαπφώ τα ποιήματά τους. Την ίδια γλώσσα χρησιμοποίησαν ο Πυθαγόρας και ο Ελύτης".

Χαιρετισμό απεύθυνε στη συνέχεια ο Κυβερνήτης του πλοίου, πλοιάρχος, Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, ενώ την ιστορία του πλοίου ανέφερε μέσα από ποιητικό λόγο ο βετεράνος τεχνικός του Αβέρωφ Γιάννης Μαρτίνος.

Κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Αντώνης Καραγιάννης, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και αναφέρθηκε στο ιστορικό, στη σημασία και στο νόημα της επετείου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απέστειλαν οι Δήμαρχοι, Χίου και Πρόεδρος Π.Ε.Δ Β. Αιγαίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος και Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείου του Παύλου Κουντουριώτη στην προβλήτα του λιμανίου. Την κατάθεση έκαναν, για την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής ο πρόεδρος Αργύρης Κοκκινάκης, για τις άλλες Ομοσπονδίες, οι πρόεδροι, Λεσβιακών Συλλόγων, Χριστόδουλος Τσακιρέλης, Σαμιακών Συλλόγων Εμμανουήλ Βονδικάκης, Δωδεκανησιακών Σωματείων Γιάννης Φραγκούλης, των Αδελφοτήτων, Πανικαριακή Λευτέρης Κουτούφαρης, Ψαριανών Ανδρέας Καραγιώργης, και των Συλλόγων, Αγ. Ευστρατίου Γιώργος Νικολέτος, Φίλων Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

Τέλος, τα χορευτικά συγκροτήματα της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων και του συλλόγου Πολυχνίτου Λέσβου απέδωσαν τοπικούς χορούς.

Στην εκδήλωσή παραβρέθηκαν από πλευράς Χίου οι πρόεδροι των Συλλόγων μελών της ΟΧΣΑ, Αρμολούσων Δέσποινα Ρικανιάδη, Δαφνουσίων Ευάγγελος Μέλης (ταμίας ΟΧΣΑ), Θυμιανούσων Γιώργος Πλακωτάρης, Νεοχωρούσων Ισίδωρος Σταμούλης, Πατρικούσων Γιώργος Ζερβούδης, Χαλκουσίων Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, ενώ το Συλλόγους εκπροσώπησαν οι, Καμπιών η γενική γραμματέας Παρασκευή Σώρρα και η ταμίας Μαρία Κασουδάκη, Βρονταδούσων το μέλος του ΔΣ Γιάννης Παγιαζίτης. Την ΟΧΣΑ, εκτός από τον πρόεδρο Αργύρη Κοκκινάκη παρευρέθηκαν η β' αντιπρόεδρος Δέσποινα Παγιαζίτη και η ειδική γραμματέας Μαίρη Σκευοφύλακα. 

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  Νίκος Σηφουνάκης, γεν. γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτριος Χαλκιώτης, εκπρόσωπος  Αρχηγού ΓΕΝ  υποναύαρχος Απόστολος Μαντίδης, οι βουλευτές, Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Σάμου Πυθαγόρας  Βαρδίκος, ο εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος Λήμνου Σάββας Βαρελτζής, οι δήμαρχοι, Λέσβου Δημήτριος Βουνάτσος, Οινουσσών Ευάγγελος Αγγελάκος, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Κουβάτσος, ο περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδωνος,  ο αντιναύαρχος ε.α. Δημήτριος Παπαγιαννίδης.

Μερική άποψη του κόσμου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση "Ελευθέρια 2011"

Ο νεοεκλεγεις Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος κατά την τέλεση της δοξολογίας

Τα λάβαρα της, Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής και της Αδελφότητας Ψαριανών

Ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών ανάμεσα στα λάβαρα της ΟΧΣΑ και των Ψαρών. Αριστερά του ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, η β' αντιπρόεδρος Δέσπονα Παγιαζίτη και η ειδική γραμματέας Μαίρη Σκευοφύλακα και δεξιά ο ταμίας Ευάγγελος Μέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου