Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Με γοργούς ρυθμούς πληθαίνουν οι άστεγοι!

Κατά 25% αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν στους δρόμους

Οι άστεγοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου, πασχίζοντας για την επιβίωση υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ «Κλίμακα», οι αριθμός των αστέγων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά περίπου...
25% το τελευταίο μόνο τρίμηνο.

Όσο τα «χαράτσια» πληθαίνουν, τόσο πληθαίνουν και οι άνθρωποι που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες ενός σπιτιού.

«Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν διαφοροποιήσει το θέμα των αστέγων και ποιοτικά και ποσοτικά. Βάσει εκτιμήσεων, αλλά και της εμπειρίας μας, ο πληθυσμός των αστέγων έχει αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο κατά 20 με 25%. Φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για τους ανθρώπους που μένουν στον δρόμο, αλλά και γι αυτούς που οι συνθήκες διαμονής τους είναι ακατάλληλες», διευκρινίζει η Άντα Αλαμάνου, υπεύθυνη της ΜΚΟ «Κλίμακα» που συγκέντρωσε στοιχεία για τους άστεγους στη χώρα μας.

Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολοι για τους Έλληνες και οι ειδικοί φοβούνται ότι ο αριθμός των αστέγων θα αυξηθεί περισσότερο.

«Πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση στο προσεχές μέλλον, καθώς δεν μπορούν να συντηρήσουν τα σπίτια τους», τονίζει η κυρία Αλαμάνου.

Και συμπληρώνει: «Το σοκ για όσους βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο είναι τεράστιο. Αισθάνονται απελπισία και πάσχουν από κατάθλιψη. Είναι φοβερό για μία οικογένεια που είχε σπίτι, ξαφνικά να βρίσκεται στο δρόμο. Από κάποιους ακούσαμε ότι ύστερα από μερικές ημέρες ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Δυστυχώς, οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Πολιτεία είναι ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν καταφύγια νύχτας ή δημόσια λουτρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου