Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο αδήλωτος θησαυρός των Ελλήνων στην Ελβετία - Πως θα φορολογηθεί

Στο κυνήγι του αδήλωτου θησαυρού βρίσκεται η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα βάζοντας στο στόχαστρο τις καταθέσεις του εξωτερικού.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Πλασκοβίτης βρίσκεται στην Ελβετία έχει συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα για διεθνείς χρηματοοικονομικές υποθέσεις.

Σενάρια κάνουν λόγο για...
φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων, πιθανότατα και αναδρομικά, μάλλον με συντελεστή 10%, όπως αναφέρεται στο κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης.

Θα υπάρξει μια διακρατική συμφωνία, παρόμοια με αυτή που υπέγραψε η Ελβετία τον προηγούμενο μήνα και με την Γερμανία και με την Γαλλία.

Η Ελβετία επιμένει στο να διατηρηθεί η ανωνυμία των καταθετών και απλά θα παραλαμβάνονται οι τόκοι από τις καταθέσεις και θα αποδίδονται στο ελληνικό δημόσιο.

Το πόσο των “κρυμμένων” δισεκατομμυρίων που υπάρχουν στις ελβετικές τράπεζες, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, είναι 262,2 δις ευρώ. Ωστόσο, οι τράπεζες από την μεριά τους υποστηρίζουν ότι αυτό το ποσό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και κάνουν λόγο για καταθέσεις19,6 δις ευρώ.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν στην Ελλάδα για τις καταθέσεις στην Ελβετία, σύμφωνα με το δελτίο της ΝΕΤ, κάνουν λόγο για 80 με 100 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου