Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σαχινίδης: "Όσοι δεν πληρώνουν φόρους δεν θα εξυπηρετούνται από το Δημόσιο"

Ιδιαίτερα σκληρός με όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

"Ένα μέρος από τα χρήματα που πληρώνουμε ως φόρο πάνε σε...
αγαθά και υπηρεσίες, που παράγει ο δημόσιος τομέας".

Και συνέχισε: "Όποιος δεν πληρώνει παραιτείται ταυτοχρόνως και από την κατανάλωση αυτών των υπηρεσιών;"

O κ. Σαχινίδης δεν μπήκε σε λεπτομέρειες όταν ρωτήθηκε για το αν θα κουρευτούν τα ομόλογα που έχουν ιδιώτες, όπως οι πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής ή και προμηθευτές νοσοκομείων.

Τόνισε ότι οι όροι για την ανταλλαγή ομολόγων θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Για την φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία τόνισε ότι έγινε συνάντηση με τις φορολογικές αρχές της Ελβετίας και η συμφωνία που θα υπογραφεί θα είναι στο πρότυπο της συμφωνίας Ελβετίας - Βρετανίας και Γερμανίας.

Οι καταθέτες, είπε, έχουν δύο επιλογές: "Έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν πραγματικά τα στοιχεία τους και να διερευνηθεί από τις φορολογικές αρχές αν έχουν νομίμως φορολογηθεί και δεν χρειάζεται πρόσθετη φορολόγηση. Αν θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μέσω μαθηματικού τύπου, η Πολιτεία θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει φόρους που ουδέποτε αποδόθηκαν και να στραφεί εναντίον όσων φοροδιέφυγαν, διατηρώντας το δικαίωμα ποινικών διώξεων".

Ο κ. Σαχινίδης τόνισε πως δεν είναι γνωστά τα ποσά που είναι κατατεθειμένα στην Ελβετία αλλά συμπλήρωσε ότι "ακόμη και αν αποσύρουν όλα τα χρήματά τους οι καταθέτες από την Ελβετία, θα είναι υποχρεωμένη η Ελβετία να μας δώσει όλα τα στοιχεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου