Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ερώτηση του Κωστή Μουσουρούλη για τη δαπάνη του δημοσίου σε ενοίκια για τη στέγαση υπηρεσιών του

Το ύψος της δαπάνης που καταβάλλει το δημόσιο σε ενοίκια για τη στέγαση των υπηρεσιών του ζητά να πληροφορηθεί με ερώτησή του (Αρ. πρωτ. 2008/28.11.2011) προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Χίου και υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Ν.Δ. Κωστής Μουσουρούλης.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του, ότι το δημόσιο φέρεται να ενοικιάζει το 60% των κτιρίων που χρησιμοποιεί, καταβάλλοντας ποσό που ξεπερνά τα...
170 εκ. Ευρώ το έτος, ενώ υπάρχει δημόσια περιουσία που παραμένει αναξιοποίητη. Επιπλέον, τονίζει ότι επί δυο χρόνια οι Κυβερνήσεις του Πα.Σο.Κ αναζητώντας έσοδα, επιδόθηκαν σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και σε φορολογικές επιδρομές, χωρίς ταυτόχρονα να κάνουν καμία ουσιαστική προσπάθεια για την περιστολή της λειτουργικής σπατάλης του δημοσίου.

Ο Κωστής Μουσουρούλης σημειώνει την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος περιορισμού του κόστους στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς ουδέποτε έγινε ιεράρχηση στις παρεμβάσεις, επισκόπηση των δαπανών και επιλογή μέσων, ώστε να προκύψει μόνιμο αποτέλεσμα στη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου.

Αναφέρει, δε, χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του ΥΠΕΚΑ, που πρόσφατα «ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για μίσθωση ενιαίας κτιριακής υποδομής» για να στεγάσει τις είκοσι οκτώ (28) υπηρεσίες του που σήμερα βρίσκονται σε είκοσι επτά (27) μισθωμένα κτίρια, καθώς και του τομέα ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ που πρόκειται να μετακινηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, με τις υπηρεσίες του να επανέρχονται στο αρχικό κτίριο που στεγάζονταν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου