Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ απεύθυνε κάλεσμα στους φορείς της Χίου ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ

Κάλεσμα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ απεύθυνε ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, στους φορείς της Χίου. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου στο εργατικό κέντρο Χίου, κατά την οποία αποφασίστηκε συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουν όλοι οι φορείς την εφαρμογή του ειδικού φόρου, μέχρι την τελική κατάργησή του, προτείνουμε...
να μην πληρώσει κανένας το χαράτσι της ΔΕΗ καλεί το Δήμο Χίου να ταχθεί υπέρ της μη καταβολής του ειδικού φόρου (χαράτσι) και αποφασίζει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ.

Εμείς, οι μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς που υπογράφουμε το κείμενο, συναντηθήκαμε στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Χίου την Παρασκευή 18/11/2011.
Αφορμή: η επιβολή του ειδικού φόρου ακινήτων (χαράτσι) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μετά από ώριμη συζήτηση, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ν’ απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλους τους φορείς της Χίου, ώστε συλλογικά και οργανωμένα ν’ αντιπαλέψουμε την εφαρμογή του ειδικού φόρου, μέχρι την τελική κατάργησή του.

Σήμερα, εκατοντάδες οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πολύτεκνοι, χρόνια πάσχοντες, νεολαία, φοιτητές κλπ, υφίστανται τις συνέπειες των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.

Έτσι, μετά τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την αύξηση της φορολογίας, τις περικοπές φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού απ’ τις λίστες αποζημίωσης των ασφαλιστικών ταμείων και τα διάφορα «ειδικά» χαράτσια που επιβάλλονται, οι οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν όχι μόνο τα χαράτσια της ΔΕΗ, αλλά ακόμα και το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μάλιστα η μη πληρωμή του χαρατσιού και μόνο, συνεπάγεται διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Διακοπή του κοινωνικού αυτού αγαθού στις οικογένειες, εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα. Διακοπές ρεύματος, που μπορούν να στοιχήσουν τη ζωή, σε ΑμεΑ των οποίων η θεραπευτική αγωγή απαιτεί μηχανική υποστήριξη.

Μπροστά σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τη ζωή μας και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας, αποφασίζουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε με στόχο:

-Καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

-Να εμποδίσουμε συλλογικά κι οργανωμένα κάθε προσπάθεια διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, στο γείτονα, στο συγχωριανό, στο συνάδελφο, στο σπίτι μας.

Προτείνουμε στις οικογένειες, σε όσες έχουν τη δυνατότητα, πληρωμή μόνο του λογαριασμού της ΔΕΗ αποσυνδέοντάς το απ’ το χαράτσι, μέσω των αυτόματων μηχανημάτων των τραπεζών.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να στηρίξουν με αποφάσεις των οργάνων τους τέτοιες πρωτοβουλίες.

Να συντονίσουν τη δράση τους και των αγώνα τους μαζί μας για την κατάργηση στην πράξη του χαρατσιού της ΔΕΗ.

Απαιτούμε απ’ το δημοτικό συμβούλιο της Χίου:

1. Να συζητήσει άμεσα το θέμα και να στηρίξει έμπρακτα τον χιώτικο λαό που αδυνατεί να πληρώσει τα φοροχαράτσια.

2. Να ταχθεί ενάντια στις διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και παράλληλα να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του δήμου (Νομική και Οικονομική Υπηρεσία) προκειμένου να πάρει τις συνέπειες αδυναμίας πληρωμής του χαρατσιού και του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Αποφασίζουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί σύντομα, και καλούμε τον κάθε έναν που αδυνατεί ή αρνείται να πληρώσει το χαράτσι, να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ θα στερήσουμε το γάλα, το φαί, το φάρμακο, τη θέρμανση, τη μόρφωση στα παιδιά μας για να πληρωθούν τα χαράτσια των δανειστών της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Για ένα χρέος που δεν είναι δικό μας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
• Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ
• Σύλλογος Πολυτέκνων
• Σύλλογος Νεφροπαθών
• Σύλλογος Καρκινοπαθών
• Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Χίου
• Εμπορικός Σύλλογος ΑμεΑ
• Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου
• Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου
• Ε.ΤΕ. – ΔΕΗ
• ΕΔΟΠ – ΔΕΗ
• Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
• Λαϊκή Συσπείρωση
• Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου – Ευρετής
• Σύλλογος Γυναικών Χίου
• Γραμματεία ΠΑ.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου