Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο Τούρκος υπουργός Μπαγίς σε ευρωβουλευτή: "Βάλε την εκεί που ξέρεις" (για γελοιογραφία κατά του Ισλάμ) - Βίντεο

Επεισόδιο μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Ε.Ε, Εγκεμέν Μπαγίς, και του Ολανδού ευρωβουλευτή Μπάρι Μάντλενερ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ.

Ο Μάντλενερ, που είναι γνωστός για τις αντιτουρκικές του θέσεις, ανέφερε ότι...
η οπισθοδρομική ισλαμιστική ιδεολογία της Τουρκίας είναι ασύμβατη με τη φιλελεύθερη σκέψη και τις αρχές της Ε.Ε.

Στη συνέχεια υπογράμισε ότι πολλοί γελοιογράφοι στην Τουρκία φοβούνται μήπως συλληφθούν και παρουσίασε στον Μπαγίς μια κορνιζαρισμένη γελοιογραφία του Τούρκου γελοιογράφου Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ.


Η γελοιογραφία,που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Penguen", στο άνω δεξιό μέρος και εντός του κόκκινου κύκλου αναγράφεει "Δεν υπάρχει Θεός". Κάτω αριστερά φαίνεται ένας πιστός να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο. Μιλάει με τον Θεό και του λέει "Μήπως είναι δυνατόν να μην ολοκληρώσω το τελευταίο τμήμα της προσευχής μου διότι έχω κάποια επείγουσα εργασία; Ευχαριστώ πολύ". Προφανώς, ο Θεός του έδωσε την άδεια να αποχωρήσει. Αμέσως μετά τη δημοσίευση, ασκήθηκε εισαγγελική δίωξη εναντίον του σκιτσογράφου για προσβολή του Ισλάμ.

Ο Μπαγίς επέστρεψε την γελοιογραφία στον Mάντλενερ λέγοντάς του "βάλε την εκεί που ξέρεις". Αργότερα ο Μπαγίς δήλωσε ότι ο ευρωβουλευτής δεν είχε το κατάλληλο μέγεθος να αναμετρηθεί μαζί του και ότι κάποιοι στην Ευρώπη που υποφέρουν από ρατσισμό μπορούν να τύχουν νοσηλείας στην Ανατολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου