Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αξιοποίηστε την τεκίλα και το shaker


Συνταγές για κοκτέιλ με βάση το εθνικό ποτό του Μεξικού

Η τεκίλα πίνεται σκέτη με μια φέτα λεμόνι, είναι κατάλληλη για να γεμίζει σφηνάκια και αποτελεί και βασικό συστατικό για πολλά κοκτέιλ, όπως η κλασική «μαργαρίτα».

Το εθνικό ποτό του Μεξικού παράγεται σήμερα σε πολλές εκδοχές. Πρώτη εκδοχή το Oro, που είναι καθαρό απόσταγμα χωρίς ωρίμανση, με πρόσθετα καραμέλας, φρουκτόζης, γλυκερίνης και αρωματικών ξύλου. Το Blanco είναι η λευκή τεκίλα, δηλαδή το λευκό απόσταγμα χωρίς ωρίμανση και χωρίς πρόσθετα.

Όσο για την...
τεκίλα Blanco, πίνεται παγωμένη με τριμμένο πάγο και λίγο λάιμ. Η τεκίλα Reposado είναι το απόσταγμα που ωριμάζει από 12 έως 36 μήνες σε δρύινα βαρέλια, ενώ το Anejo ωριμάζει επίσης από 12 έως 36 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Πιάσε το shaker

Η αγαπημένη Margarita και η κλασική Tequila Sunrise έχουν ως βασικό συστατικό την tequila. Όσο για το Long Island Iced Tea, χωρίς τεκίλα δεν γίνεται!

Margarita

-60 ml τεκίλα
-Δύο κουταλιές της σούπας τριπλ σεκ
-Δύο κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λάιμ
-Ένα κουταλάκι του γλυκού απλό σιρόπι
-Ένα φλιτζάνι παγάκια

Βάλε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτύπα τα καλά. Βρέξε το ποτήρι στο χείλος και στη συνέχεια βάλε χοντρό αλάτι για να κολλήσει. Στόλισε το ποτήρι με λάιμ και το κοκτέιλ σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Tequila Sunrise

-Δύο μεζούρες παγωμένη τεκίλα
-Τέσσερις μεζούρες χυμός πορτοκάλι
-Μία μεζούρα γρεναδίνη

Ρίξε τον χυμό πορτοκάλι σε ψηλό ποτήρι και πρόσθεσε στη συνέχεια την τεκίλα αργά, ώστε να δημιουργηθεί μια στρωμάτωση των υλικών. Πρόσθεσε τη γρεναδίνη στην επιφάνεια και σέρβιρέ το με μια φέτα πορτοκάλι.

Long Island Iced Tea

-Μισή μεζούρα λευκό ρούμι
-Μισή μεζούρα τζιν
-Μισή μεζούρα βότκα
-Μισή μεζούρα λευκή τεκίλα
-Μισή μεζούρα κουαντρώ
-Λίγη πορτοκαλάδα ή λεμονάδα
-Λίγη κόκα κόλα

Χτύπα όλα τα αλκοολούχα στο shaker και βάλ' τα σε ένα μεγάλο ψηλό ποτήρι. Πρόσθεσε μισή μεζούρα πορτοκαλάδα ή λεμονάδα και λίγη κόκα κόλα. Και το Long Island Iced Tea σου είναι έτοιμο...

Πηγή: delamagen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου