Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αντικατάσταση λαμπτήρων

Οδηγίες για να μην οδηγείτε στα τυφλά

Όλοι οι λαμπτήρες των εξωτερικών φαναριών του αυτοκινήτου είναι σημαντικοί για τις ασφαλείς μετακινήσεις μας. Σε περίπτωση όμως, που ένας λαμπτήρας καεί, τι κάνουμε;

Αντικατάσταση λαμπτήρα ...
Όλοι οι λαμπτήρες των εξωτερικών φαναριών του αυτοκινήτου είναι σημαντικοί για τις ασφαλείς μετακινήσεις μας. Σε περίπτωση όμως, που ένας λαμπτήρας καεί, τι κάνουμε; Ξεκουμπώστε τα καλώδια
Σχεδόν στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα, για να βγάλει κανείς τη λάμπα, πρέπει να έχει πρόσβαση στο πίσω μέρος του φαναριού. Αυτό ισχύει τόσο για το μπροστινά, όσο και για τα πίσω φώτα. Αρχικά, λοιπόν, εντοπίστε τα καλώδια, στην άκρη των οποίων βρίσκεται η λάμπα, στην "πλάτη" του φαναριού και τραβήξτε τα με πολύ προσεκτικές κινήσεις προς τα έξω (μπορεί απλά να ξεκουμπώνουν). Μαζί με αυτά θα βγει και η λάμπα.

Καθαρίστε την, αφού την αφαιρέσετε

Πριν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τη λάμπα, ελέγξτε πρώτα αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Αρχικά, καθαρίστε μ ένα στεγνό πανί τα σημεία των καλωδίων που ενώνονται με τη λάμπα, αλλά και το αντίστοιχο μέρος της λάμπας. Έτσι θ απομακρύνετε την υγρασία -αν υπάρχει εκεί. Φυσικά αν η λάμπα είναι απλού τύπου, μπορείτε να δείτε σε τι κατάσταση είναι οι αντιστάσεις στο εσωτερικό της. Αν είναι κομμένες, τότε είναι σίγουρο ότι χρειάζεται αντικατάσταση.

Η αλλαγή

Αφού έχετε καταφέρει να βγάλετε την παλιά λάμπα, η τοποθέτηση της καινούργιας είναι πιο απλή υπόθεση. Συνδέστε την με τα καλώδια και κουμπώστε την στην υποδοχή που έχει το φωτιστικό στο πίσω του άκρο.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου