Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τούρκοι ναυαγοί αρνήθηκαν βοήθεια από ελληνικό Super Puma

Τούρκοι ναυαγοί αρνήθηκαν βοήθεια από ελληνικό Super PumaΣήμα κινδύνου εξέπεμψε τουρκικό φορτηγό πλοίο κοντά στη Σάμο

Την παροχή βοήθειας από τους διασώστες ελληνικού Super Puma αρνήθηκε το πλήρωμα τούρκικου φορτηγού πλοίου που μετέφερε λίπασμα και άρχισε να βυθίζεται 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών.

Το πλήρωμα, το οποίο αποτελείται από...
12 άτομα, εγκατέλειψε το πλοίο και παραλήφθηκε από παραπλέον τουρκικό σκάφος. Στην περιοχή έσπευσαν, επίσης, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το Super Puma της πολεμικής αεροπορίας, απογειώθηκε για αποστολή έρευνας και διάσωσης, μετά από εκπομπή σήματος κινδύνου στις 10:55 από το φορτηγό πλοίο DOGU HASLAMAN», τουρκικής σημαίας, που βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Χίου και Σάμου και εντός του FIR Αθηνών, περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας.

Κατά την άφιξη του ελικοπτέρου στο σημείο, το 12μελές πλήρωμα του πλοίου είχε ήδη μεταβεί με σωστική λέμβο στο  φορτηγό πλοίο PIRIREIS ενώ αρνήθηκε την παροχή βοήθειας από τους διασώστες του ελικοπτέρου αναμένοντας  τουρκικά μέσα να τους παραλάβουν.

Την όλη επιχείρηση παρακολουθεί διακριτικά και σκάφος του πολεμικού ναυτικού, ενώ το ημιβυθισμένο τουρκικό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Νικολάγιεφ της Ουκρανίας με προορισμό το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου