Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Οδήγηση σε ορεινή διαδρομή

Οδήγηση σε ορεινή διαδρομήΙδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς

Σε μια ορεινή διαδρομή θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, αφού το ορεινό δίκτυο διαθέτει πολλές συνεχόμενες και κλειστές στροφές, οι οποίες μπορεί να ελλοχεύουν κινδύνους.

H οδήγηση σε ορεινό δίκτυο ανεξαρτήτως αυτοκινήτου (εάν δηλαδή πρόκειται για προσθιοκίνητο, πισωκίνητο ή τετρακίνητο) θέλει...
ιδιαίτερη προσοχή. Πολλές φορές οι στροφές έχουν ανάποδη κλίση, γεγονός που σε συνδυασμό με το μέτριας έως και κακής ποιότητας οδόστρωμα του επαρχιακού δικτύου (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπου συναντάμε καλή άσφαλτο) κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Η προσοχή μας πρέπει να είναι τεταμένη ιδιαίτερα εάν κινούμαστε σε δρόμους που δεν γνωρίζουμε, ενώ το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπερεκτιμήσουμε τόσο τις δικές μας ικανότητες όσο και του οχήματος μας. Εκεί γίνονται όλα τα φαινόμενα υποστροφής ή υπερστροφής πιο έντονα, γεγονός που σημαίνει ότι ο χειριστής του οχήματος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενήμερος σχετικά με τις πιθανές αντιδράσεις του αυτοκινήτου του, ώστε να μπορεί σε τυχόν αποσταθεροποίηση του πίσω ή του εμπρός μέρους να αντεπεξέλθει.

Πρόσθετη προσοχή απαιτούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς η ομίχλη ή ο πάγος μπορούν να καιροφυλακτούν. Μια απλή λύση στο παραπάνω είναι να αποφεύγετε να οδηγείτε νωρίς το πρωί ή μετά τη δύση του ήλιου.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου