Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Νέες προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις

Νέες προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσειςΠρώτα οι εκλογές, μετά η λυπητερή

Για μετά τις εκλογές μετατίθεται η πρεμιέρα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από 5,5 εκατ. φορολογουμένους. Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις...
κατηγορίες φορολογουμένων πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο.

Η περίοδος υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ξεκινούσε κανονικά αύριο 1η Μαρτίου με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εισοδηματίες.

Οι νέες προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που θα οριστούν θα είναι κοινές για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων. Δηλαδή μέσα στις ίδιες ημερομηνίες θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εμποροβιοτέχνες, αγρότες και εισοδηματίες.

Οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα κληθούν να ακολουθήσουν φέτος την ηλεκτρονική οδό για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται να επεκτείνουν το μέτρο και στους μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές (ενοίκια, εισοδήματα από γεωργική εκμετάλλευση).

Χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλουν στην Εφορία μόνο οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς ή συντάξεις.

Η καθυστέρηση στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα του προϋπολογισμού του πρώτου εξαμήνου.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει το Έθνος, η διαδικασία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων υπολογίζεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να αρχίσει από τον Ιούλιο και μετά να εισπράττει τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος που θα προκύψει για τα εισοδήματα του 2011 και τα ποσά της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης που θα περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν φέτος οι φορολογούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου