Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους στη Χίο!

Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν ή έσπασαν από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν χθες Τρίτη 28/2 τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, κλήθηκε σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις, για να απομακρύνει δέντρα από δρόμους. Από τις 7 το πρωί, έως τις 2 το μεσημέρι, σημειώθηκαν τα εξής περιστατικά:
1.  Στην Βέσσα  για κοπή δέντρου,  1 όχημα και 2 άντρες
2.  Στον Άγιο Αρτέμιο  για κοπή δέντρου, 1 όχημα και 2 άντρες
3. Στον Άγιο Λουκά Λειβαδίων  για κοπή δέντρου, 1 όχημα και 2 άντρες
4. Στην Παναγία Λατομίτισσα  για κοπή δέντρου, 1 όχημα και 2 άντρες
5. Στη περιοχή Βουνακίου  για κοπή δέντρου το οποίο έπεσε επάνω σε Ι.Χ. αυτοκίνητο  προξενώντας μικρές ζημιές, 1 όχημα και 2 άντρες
6. Στην οδό Φαβιέρου στην Ευαγγελίστρια,  για κοπή δέντρου, 1 όχημα και 2 άντρες.
Επίσης, η Πυροσβεστική επενέβη στη 1 το μεσημέρι,  με 2 οχήματα και 4 άντρες,   καθώς και  με 1 όχημα της ΕΜΧ με οδηγό τον Εθελοντή Πυροσβέστη Γιάννη Κολλιάρο,  που εδρεύει στην Κοινή, σε κατάσβεση μικρής πυρκαγιάς σε οικία στην Καλαμωτή. 
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, 20 λεπτά αργότερα από τον εθελοντή Πυροσβέστη και κατεσβέσθη πλήρως από τα οχήματα της Πυροσβεστικής.  Ζημιές υπέστησαν είδη κλιμνοστρωμνής και καυσόξυλα.
Διενεργείται προανάκριση. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλη τη Χίο, σημειώθηκαν πολλές περιπτώσεις ξεριζωμένων δέντρων, ακόμα και ελιόδεντρων, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι χαρακτηρίστηκαν ακραίο καιρικό φαινόμενο, πρωτοφανή για την αγριότητά τους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου