Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Φτωχότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι - Δείτε τις τιμές

Παρά την προσπάθεια των εμπόρων να κρατήσουν τις τιμές στα περσινά επίπεδα οι καταναλωτές αγοράζουν με το σταγονόμετρο.
 
Φτωχότερο από πέρυσι θα είναι το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν έμποροι να κρατήσουν τις τιμές στα περυσινά επίπεδα.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν τα...
ελληνικά νοικοκυριά, η δραματική μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις έχουν ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές, που θέλουν να τηρήσουν το έθιμο , να προμηθεύονται φέτος τα σαρακοστιανά με το σταγονόμετρο.

Την ίδια ώρα οι καταναλωτικές οργανώσεις ζητούν συνεχείς και εντατικούς ελέγχους σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποφυγή φαινομένων παραπλάνησης των καταναλωτών.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ( Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) ενημερώνει τους καταναλωτές, για τη σημαντική διακύμανση των τιμών των τροφίμων, που κοσμούν το σαρακοστιανό τραπέζι. Φυσικά, είναι γνωστό ότι η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει, απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.




Οι καταναλωτές πρέπει:
1. Να ερευνούμε, πριν αγοράσουμε.
2. Να αποφεύγουμε τους πλανόδιους πωλητές, για αγορές προϊόντων.
3. Να αποφεύγουμε τις υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε.
4. Να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά μας και να επιλέγουμε κατάστημα της εμπιστοσύνης μας, για να πετύχουμε την «ελάχιστη» προστασία της υγείας μας και της τσέπης μας.
5. Να καταγγέλλουμε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., όποιο πρόβλημα διαπιστώνουμε, για να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας.


Εντατικοί έλεγχοι

Την εφαρμογή των κανονισμών της υγιεινής, που καθορίζονται από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς και την αυστηρή εποπτεία της αγοράς, εν όψει της Καθαράς Δευτέρας, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα καταστρατήγησης των αγορανομικών διατάξεων και παραπλάνησης των καταναλωτών, ζητούν επιτακτικά εκπρόσωποι των καταναλωτικών οργανώσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) διανέμουν στους καταναλωτές ενημερωτικό υλικό για την επιλογή των τροφίμων της Σαρακοστής στη Βαρβάκειο και στην αγορά του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου