Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η κοιλάδα του πούρου

Η κοιλάδα του πούρου
Η ιστορία μιας από τις καλύτερες μάρκες του είδους

Όλα άρχισαν στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα, όμως μαρτυρά και η αναφορά: «Hoyo de Monterrey: Jose Gener. 1860».

Το «Hoyo» σημαίνει στα ελληνικά...
«κοιλάδα» και αναφέρεται φυσικά στην κοιλάδα (ή καλύτερα στις κοιλάδες) του Monterrey, που βρίσκεται στη θρυλική Βουέλτα Αμπάχο. Η κοιλάδα λοιπόν αυτή περιέχει κοιλότητες που χρησιμεύουν ως φυτείες καπνού.

Το πλεονάζον νερό αποστραγγίζεται στις κοιλότητες αυτές με φυσικό τρόπο, κάτι που ευνοεί ιδιαίτερα την καλλιέργεια του καπνού, παράγοντας ποικιλίες που χρησιμοποιούνται ως άριστης ποιότητας φύλλα εξωτερικού και εσωτερικού περιτυλίγματος.



Εδώ λοιπόν ξεκίνησαν όλα: στην επαρχία αυτή άρχισε η καριέρα του Χοσέ Χενέρ, το όνομα του οποίου φιγουράρει μέχρι και σήμερα πάνω σε κάθε κασετίνα Hoyo de Monterrey.



Ο σενιόρ Χενέρ λοιπόν έκανε τα πάντα προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, που δεν ήταν βεβαίως άλλος από το να προωθήσει τον καπνό που έφτιαχνε. Χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, οι ιστορίες για τον Χενέρ είναι πραγματικά ανεξάντλητες: ανεξήγητες χρηματικές συναλλαγές, ολόκληρες φυτείες που περιήλθαν μυστηριωδώς στα χέρια του, περίεργες κληρονομιές από θείους του, πλαστογράφηση εγγράφων, ρίξιμο των συνεργατών του...

Το αναμφισβήτητο επιχειρηματικό δαιμόνιο του Χενέρ του υπέδειξε ωστόσο κάποια στιγμή ότι ήταν πολύ πιο επικερδές να παράγει πούρα αντί να πουλάει ακατέργαστο καπνό.

Δημιούργησε λοιπόν τη μάρκα «La Escepcion», που την έγραψε λανθασμένα με «s», αντί για «x», καθώς ο σενιόρ Χενέρ ήταν αναλφάβητος. Ήταν όμως και αγύριστο κεφάλι και συνήθιζε να απολύει όποιον του υποδείκνυε ευγενικά το ορθογραφικό λάθος! «Τα πούρα μου θα τα λέω όπως μου αρέσει», συνήθιζε να υποστηρίζει ο πολυμήχανος Χενέρ.



Παρά την απαράδεκτη συμπεριφορά και τον κακότροπο χαρακτήρα του ωστόσο, ο Χοσέ Χενέρ σημείωσε επιτυχία. Έπειτα από 30 χρόνια μίσους για τους πάντες και τα πάντα, η υπερηφάνεια του έφτασε σε άλλα επίπεδα όταν κατόρθωσαν οι μάρκες του, «Gener», «Hoyo de Monterrey» και «La Escepcion», να αναγνωριστούν διεθνώς χάρη στην απαράμιλλη ποιότητά τους.

Σήμερα τα Monterey παράγονται κυρίως στο εργοστάσιο «La Corona» και ανάμεσα στα μοντέλα που ξεχωρίζουν, συνάμα με τα «Double Corona», είναι τα «Epicure No 1» και «Epicure No 2», που διακρίνονται για την έντονη γεύση και το πλούσιο, βαρύ κουβανικό άρωμά τους.

Πηγή: delamagen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου