Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Facebook do's and dont's

Facebook do's and dont'sΤι να προσέξετε και τι να αποφύγετε για την προβολή της επιχείρησης σας

Το ότι το Facebook είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την προβολή και επικοινωνία της επιχείρησης σας το γνωρίζετε ήδη. Για να έχει όμως το μέσο αυτό την απόδοση που θέλουμε, πρέπει να το...
χρησιμοποιήσουμε και σωστά. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε.

Κανείς δεν πρόκειται να αφιερώσει περισσότερο από ένα με δύο λεπτά στη Facebook Page μας. Πιθανόν η διαφημιστική σας εταιρεία να σας πρότεινε ένα απίθανο διαδραστικό site εντός της σελίδας σας στο Facebook. Και πολύ καλά έκανε! Διότι από κάτι τέτοιο πρόκειται να πληρωθεί.

Ό,τι και αν βάλετε στην σελίδα σας όμως, ο χρήστης θα ρίξει μια πρόχειρη ματιά, αν τη βρει ενδιαφέρουσα θα πατήσει «Μου αρέσει» και μετά θα εξαφανιστεί. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών δεν επιστρέφουν ποτέ σε μια Facebook Page αφού έχουν κάνει «Like». Ούτε μένουν σε αυτή (ή οπουδήποτε αλλού) για πολύ. Όλοι έχουμε δέκα παράθυρα ανοιχτά και πηδάμε από το ένα στο άλλο. Κάντε κάτι επαγγελματικό λοιπόν αλλά δεν χρειάζεστε δέκα διαφορετικά tabs. Δεν θα τα δει σχεδόν κανένας.

Facebook best practices

Κληρώσεις και διαγωνισμοί στα social media συνήθως δεν αποδίδουν ιδιαίτερα. Αν έχετε μια σελίδα με πάρα πολλά μέλη και μπορείτε να το προβάλετε αρκετά και από άλλα κανάλια, δοκιμάστε το. Θα έχετε αποτελέσματα αλλά όχι τίποτε συνταρακτικό. Και μεγάλο μέρος των συμμετοχών θα είναι “χαμηλής ποιότητας”(κόσμος στον οποίο δεν σας ενδιαφέρει να απευθυνθείτε).

Τα Fan Gates δεν προτείνονται. Fan Gates είναι ρυθμίσεις που επιτρέπουν σε έναν επισκέπτη να δει το περιεχόμενο της σελίδας μας (ή μέρος αυτού), μόνο αφού έχει πατήσει 'Μου αρέσει'. Εκτός και αν έχετε κάτι για το οποίο οι χρήστες θα έκοβαν τις φλέβες του, μην βάζετε περιορισμούς στην πρόσβαση. Αν έχετε κάτι καλό που πράγματι αφορά τον επισκέπτη, θα πατήσει 'Like' ούτως ή άλλως.

Αντί για Fan Gates χρησιμοποιήστε Welcome Tabs. Κερδίστε τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας μια όμορφη εικόνα και πείτε στον χρήστη τι θέλετε να κάνει με ένα σαφές call to action.

Αν δημιουργήσετε κάποιο application, ζητήστε πρόσβαση σε όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες μπορείτε. “«Όχι ρε φίλε. Δεν θέλω να σου δώσω πρόσβαση σε κάθε προσωπική μου πληροφορία μόνο και μόνο για να συμπληρώσω ένα κουίζ. Να πας να @#$%^ και εσύ και η εφαρμογή σου». Αυτό είναι που θα σκεφτεί ο χρήστης όταν δει ότι του ζητάμε ένα κατεβατό από άδειες και δικαιολογημένα. Πέρα από την περιορισμένη χρήση της εφαρμογής μας, είναι και πολύ κακό για το brand image μας.

Το 90% της αλληλεπίδρασης του χρήστη με την σελίδα μας γίνεται από το News Feed. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πατήσει 'Like'. Τίποτε περισσότερο. Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε ανά διαστήματα να τον προσελκύσουμε σε κάποια από τα tabs μας. Δεν στηριζόμαστε σε αυτό όμως ούτε περιμένουμε ότι θα επιστρέφει συχνά στη σελίδα μας.

Πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου