Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"Φθηνή" πατάτα αύριο Σάββατο 28 Απριλίου και στη Χίο!

Το κίνημα της φθηνής πατάτας, έφθασε και στη Χίο, αλλά η τιμή της θα είναι ...τσιμπιμένη, λόγω των μεταφορικών εξόδων σε σχέση με τη διάθεσή της σε άλλες περιοχές, κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδας! Συγκεκριμένα, τρία φορτηγά της ομάδας πατατοπαραγωγών Κάτω Νευροκοπίου θα βρίσκονται το Σάββατο 28 Απριλίου στο νησί της μαστίχας, και συγκεκριμένα...
στην τάφρο του Φρουρίου της Χίου, διαθέτοντας περί τους 75 τόνους πατάτας στην τιμή των 40 λεπτών το κιλό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας των αγροτών Ηλία Κοκοβίδη, αιτήσεις για αγορά πατάτας μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι στο Εργατικό Κέντρο Χίου.

Θα διατίθεται σε τσουβάλια των 30 κιλών, έναντι 12 ευρώ το τσουβάλι.

Όπως σημείωσε τα μεταφορικά είναι αυτά που ανεβάζουν την τιμή, που δεν μπορεί να είναι κάτω από 30 λεπτά, όπως έγινε στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που αναδεικνύει περίτρανα ότι οι νησιώτες έχουν ανάγκη στήριξης και μέσω του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ, λόγω του αυξημένου κόστους των προϊόντων.

Σύμφωνα με μήνυμα του αντιδημάρχου Χίου Παντελή Στεφάνου, το οποίο έστειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων, η διανομή αναμένεται να γίνεται αύριο Σάββατο, το μεσημέρι, γύρω στις 3 μ.μ., στο χώρο της τάφρου του Φρουρίου με είσοδο από την οδό Γένοβας και έξοδο από το παρκινγκ της ιχθυόσκαλας.

1 σχόλιο: