Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σοκ! Η τουρκική κυβέρνηση χοντραίνει το παιχνίδι και…

...προχώρα επισήμως, σε έρευνες πετρελαίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η τουρκική Εφημερίδα της... Κυβερνήσεως, δημοσίευσε ήδη τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας για χορήγηση αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!
Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, την ώρα που η χώρα διέρχεται την πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Τουρκία, πιστή στις προσφιλείς τακτικές της να επωφελείται από τις αδυναμίες της...
Ελλάδος, τραβάει τα σχοινιά και δημιουργεί προϋποθέσεις εντάσεως στο Αιγαίο! Αρχίζει να μυρίζει μπαρούτι και φαίνεται ότι διερχόμεθα σε πολύ πιο κρίσιμες καταστάσεις.
Οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία έδωσε άδεια έρευνας πετρελαίου, εκτείνονται από τη Ρόδο έως και τα νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου, κάτι που φαίνεται και στους χάρτες που δημοσιεύθηκαν χθες στο Φύλλο της Εφημερίδας της τουρκικής Κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση: " Η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο''.
Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα''. Το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας''.
Ωραία ανακοίνωση!!! Τώρα, η Τουρκία φοβήθηκε από τις δηλώσεις Δελαβέκουρα!

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφορικά με την αντίδραση του ΥΠΕΞ για τις περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις και περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα, δήλωσε:
"Να πάρουν σειρά για τη φυλακή, μετά τους κλέφτες και οι πολιτικοί που αφήνουν τους Τούρκους να κλέβουν ακόμα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας!
Είναι ανίκανοι; Είναι αποτυχημένοι; Να το κρίνει ο λαός που βλέπει να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του άλλη μία κλοπή. Η κλοπή του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Στην τελευταία μου ομιλία στην Βουλή τους είπα πως δεν έχουν το δικαίωμα να ζητάνε την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν μπορεί ο αποτυχημένος να ισχυρίζεται ότι θα σώσει την Ελλάδα. Δεν περίμενα η πραγματικότητα να με δικαιώσει τόσο γρήγορα. Η δημοσίευση στο φύλλο της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης των αποφάσεων που λήφθηκαν από τις 16 Μαρτίου, όπως λέει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αφορά άδειες για πετρελαϊκές εργασίες νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και οι περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα!
Τους τόνισα στην Βουλή πως νομοθετούν σαν να μισούν τους Έλληνες και τους είπα πως ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές άλλα ένας σωστός πολιτικός θα πρέπει να σκέφτεται τις επόμενες γενιές. Δυστυχώς τα δύο μεγάλα κόμματα σκέφτονται μόνο τις επόμενες εκλογές και όχι τις επόμενες γενιές. Και είναι ντροπή! Είναι ντροπή για όλους τους!
Τόσα χρόνια μιλάω για την ΑΟΖ, δεν με άκουγαν. Τόσα χρόνια φωνάζω για τα κοιτάσματα, με χλεύαζαν. Τόσα χρόνια φέρνω χάρτες από πανεπιστήμια, έκλειναν τα μάτια.
Τώρα οι Τούρκοι έρχονται στην πατρίδα μας, να μας κλέψουν τα πετρέλαια όπως θέλουν να μας κλέψουν και οι Ευρωπαίοι. Για αυτό μας έβαλαν στο αγγλικό δίκαιο.
Τα πετρέλαια που μόνος μου έλεγα ότι υπάρχουν και το ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα έλεγαν πως δεν υπάρχουν! Ρωτάω, για τα πετρέλαια που δεν υπάρχουν τρέχουν όλοι τώρα, ή για τα πετρέλαια που υπάρχουν;
Καλώ τους Έλληνες να μπουν μπροστά για την προστασία της χώρας, της πατρίδας μας. Μαζέψτε τους! Να πάρουν σειρά μετά τους κλέφτες και οι άχρηστοι πολιτικοί που αφήνουν τους Τούρκους να μας κλέβουν"!

Πηγή: indobserver.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου