Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πρωτομαγιά χωρίς πλοία!


Τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν, κόντρα στην απόφαση της ΠΝΟ, να κάνουν 24ωρη αργία την Πρωτομαγιά.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν, αύριο, τα πλοία, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, λόγω της...
τετράωρης στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ωστόσο, τα περισσότερα πλοία δεν θα κινηθούν καθόλου αύριο, καθώς τέσσερα μεγάλα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων» και η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό, η ΠΝΟ ζητά διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών, αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας, αλλά και προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Από την πλευρά τους, τα ναυτεργατικά σωματεία, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, «Ο Στέφενσων» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, τα μέλη των οποίων θα συγκεντρωθούν αύριο στην πλατεία Καραϊσκάκη, καλούν, σε ανακοίνωσή τους, τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουν την απεργία. Κάνουν, επίσης, λόγο για ολομέτωπη επίθεση, που δέχονται τα δικαιώματα των ναυτικών με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη «λεηλάτηση» των ταμείων και την αύξηση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου