Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κόβουν τις ασφαλίσεις εμπορευμάτων που εισάγονται στην Ελλάδα

Κόβουν τις ασφαλίσεις εμπορευμάτων που εισάγονται στην ΕλλάδαΣύμφωνα με τους FT δύο μονάδες πιστωτικών ασφαλίσεων σταματούν τις δραστηριότητες τους

Δύο μεγάλες εταιρείες ανακοίνωσαν ότι δεν ασφαλίζουν εμπορεύματα που φτάνουν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μονάδες...
πιστωτικών ασφαλίσεων που πλέον δεν αναλαμβάνουν συμβόλαια ασφαλίσεων για τους εξαγωγείς προς τη χώρα μας.

Όπως γράφουν οι Financial Times η Coface, η μονάδα πιστωτικών ασφαλίσεων της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας Natixis δεν αναλαμβάνει νέα συμβόλαια ασφαλίσεων για τους εξαγωγείς προς την Ελλάδα.

Η «Coface δεν υπογράφει πλέον νέα συμβόλαια για την Ελλάδα,» δήλωσε εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να τιμά τα υπάρχοντα συμβόλαια.

Σε ανάλογη ανακοίνωση διακοπής των συμβολαίων κάλυψης πιστωτικής κινδύνων από την Euler Hermes η οποία ανήκει γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz, για τους Γερμανούς εξαγωγείς προς την Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες εισαγωγείς θα έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν τους προμηθευτές σε ευρώ, ακόμη και αν η χώρα γυρίσει στη δραχμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Λόγω των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων και των πολιτικών αβεβαιοτήτων, οι εξαγωγές στην Ελλάδα έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνες», ανέφερε εκπρόσωπος της Euler Hermes.

«Βλέπουμε ήδη ότι ορισμένα προϊόντα λείπουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και κατάσταση έχει επιδεινωθεί» ανέφερε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου