Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η οργάνωση του σπιτιού

Η οργάνωση του σπιτιούΠρακτικές συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση του χώρου

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει όλο και πιο πολύ έρχεται η ώρα να συμμαζέψουμε και να οργανώσουμε το σπίτι. Το πρώτο που κάνουμε όταν έρχεται η ώρα να οργανώσουμε το χώρο του σπιτιού είναι το ξεκαθάρισμα. Είναι πιο εύκολο να τακτοποιήσεις και να οργανώσεις όταν...
δεν έχεις ένα σωρό άχρηστα γύρω-γύρω.

Οι πιο ακατάστατοι χώροι σε ένα σπίτι –και αυτά που είναι πιο δύσκολο να τακτοποιηθούν- είναι η αποθήκη ή το πατάρι, η κουζίνα, το δωμάτιο των ξένων, οι ντουλάπες, το χολ ή χώρος εισόδου.

Και εδώ μπαίνει ο βασικός κανόνας ξεκαθαρίσματος: ό,τι δεν χρησιμοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο, πρέπει να φύγει!
Χαρίστε λοιπόν ό,τι αποφασίσατε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί και πάμε να ξεκινήσουμε την οργάνωση. Κατ’ αρχήν, τι θα χρειαστούμε για τους επόμενους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού;

Θα περνάμε περισσότερο χρόνο στη βεράντα ή τον κήπο, σωστά; Θα έχουμε πιο συχνά φίλους ή παιδιά φίλων. Θα πρέπει λοιπόν να ετοιμάσουμε το σπίτι για την «καλοκαιρινή» μας ζωή.

Κουζίνα

- Βάλτε στο πίσω μέρος του ντουλαπιού τις περισσότερες κούπες για ζεστό καφέ και βάλτε μπροστά περισσότερα ποτήρια.

- Αν έχετε πιο χρωματιστά σετ πιάτα και σκοπεύετε να αντικαταστήσετε τα πιάτα που χρησιμοποιείτε, βάλτε τα μπροστά μπροστά και κρύψτε τα «χειμωνιάτικα» σε κάποιο ντουλάπι ή στην αποθήκη.

- Βάλτε σε μια γωνιά όλα όσα θα χρειαστείτε για να ψήσετε στην βεράντα (πρόχειρες πιατέλες, τσιμπίδες και πιρούνες, πλαστικά πιάτα και ποτήρια).

Αποθήκη

- Καρφώστε στον τοίχο καρφιά που να αντέχουν πολύ βάρος για να μπορείτε να κρεμάτε γύρω-γύρω εργαλεία ή ολόκληρες τσάντες χωρίς να χρειάζεται να είναι μέσα στη μέση.

- Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με ειδικούς γάντζους για τα ποδήλατα των παιδιών.

Χολ/Χώρος εισόδου

- Βάλτε στο χώρο έναν καλόγερο ώστε κάθε μέλος της οικογένειας να κρεμάει τη τσάντα του, τη ζακέτα του και ό,τι άλλο κρατάει μπαίνοντας στο σπίτι. Βάλτε επίσης μια κλειδοθήκη για να μην είναι τα κλειδιά πεταμένα εδώ κι εκεί.

- Μια χαμηλή παπουτσοθήκη (υπάρχουν πολλές που μοιάζουν με χαμηλό πάγκο) θα κάνει κάθε μέλος της οικογένειας να αφήνει εκεί τα παπούτσια του και να φοράει τις παντόφλες ή τις σαγιονάρες του.

Ντουλάπες

- Βάλτε μερικές άδειες κρεμάστρες από αυτές που χρησιμοποιούμε για τα παντελόνια. Αντί για παντελόνια όμως θα κρεμάσετε τις πετσέτες της θάλασσας.

- Βάλτε μερικούς γάντζους στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας για να κρεμάσετε μαντήλια, ζώνες ακόμα και κολιέ.

Πηγή: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου