Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ζέστη και άπνοια και σήμερα Δευτέρα 25/6 – Ο καιρός της εβδομάδας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία και Θράκη και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Θερμοκρασία σχεδόν αμετάβλητη.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο αύριο Δευτέρα 25/6, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 29 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
 Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου αλλά στα ανατολικά του νομού δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. Βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό.




Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θράκης.
Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της ηπείρου.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 38 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς κελσίου.


Τρίτη 26-06-2012
καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, καθώς και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και νοτια ηπειρωτικά.

Τέταρτη 27-06-2012
καιρός: αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση αργότερα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μετά το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση.

Πέμπτη 28-06-2012

καιρός: γενικά αίθριος, αλλά βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Παρασκευή 29-06-2012 και Σάββατο 30-06-2012
καιρός: γενικά αίθριος και μονο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου