Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Καλοκαίρι - φωτιά για τα δάση

Καλοκαίρι - φωτιά για τα δάσηΚαθηλωμένα ελικόπτερα και πιλότοι εκτός μάχης «ανάβουν» τη σπίθα

Ανοχύρωτη είναι και φέτος η Ελλάδα στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Το πυροσβεστικό σώμα αντιμετωπίζει...
τεράστιες ελλείψεις σε εναέρια και επίγεια μέσα, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Τα πέντε ελικόπτερα της υπηρεσίας εναέριων μέσων του πυροσβεστικού σώματος, για την αγορά των οποίων δαπανήθηκαν 45 εκατ. ευρώ, είναι καθηλωμένα από το 2009.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η νατοϊκή υπηρεσία NAMSA, η οποία έχει αναλάβει την επισκευή και τη συντήρηση των πέντε ελικοπτέρων, έχει επισκευάσει ένα ΒΚ-117 και μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο κι ένα Super Puma.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Έθνος, οι 15 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί χειριστές τους, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στη σχολή της ολυμπιακής αεροπλοΐας και η εκπαίδευση τους στοίχισε πάνω από 15 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, παραμένουν στην υπηρεσία ανενεργοί, διότι χωρίς ώρες πτήσεις τα πτυχία τους έπαψαν να είναι σε ισχύ και απαιτείται επαναπιστοποίηση τους και νέα δαπάνη.

Όσο για τα πυροσβεστικά οχήματα, πολλά από αυτά παραμένουν από το 2008 χωρίς ελαστικά, ενώ από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, είναι διαθέσιμα μόνο 20 εκ των οποίων τα 13 είναι ηλικίας άνω των 30 ετών και δεν πετάνε σε υψηλές θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου