Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι προσλήψεις από το παράθυρο ανησυχούν την τρόικα

Οι προσλήψεις από το παράθυρο ανησυχούν την τρόικαΌχι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για ειδικούς συνεργάτες, λένε οι δανειστές μας

Στην ανάγκη περιορισμού του μεγέθους του ελληνικού δημόσιου τομέα αναφέρονται στελέχη του Ευρωσυστήματος, που...
προειδοποιούν ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές προσλήψεις από το παράθυρο.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσαν πως η νέα κυβέρνηση έδωσε θετικά δείγματα γραφής με τη μείωση των απολαβών του Υπουργικού Συμβουλίου και θα πρέπει να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση και στις επόμενες επιλογές της.

Ακόμη, τόνισαν πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν στελέχη προερχόμενα από τη διοίκηση και να μην υπάρξουν πολλές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ειδικών συνεργατών, οι οποίες κατά το πρόσφατο παρελθόν λειτούργησαν ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Η τρόικα φοβάται πως η νέα κυβέρνηση συνεργασίας θα δεχθεί πιέσεις για προσλήψεις και αναμένεται να θέσει το θέμα στην προσεχή της επίσκεψη στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως σήμερα ο αριθμός των ενεργών απογεγραμμένων υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα ανέρχεται στους 710.822. Εξ αυτών οι 643.655 υπάλληλοι, δηλαδή το 90% του συνόλου, πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, βάσει των συμφωνηθέντων στο νέο Μνημόνιο, στα τέλη του 2012 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να μειωθεί κατά 15.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου