Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ορκίζεται η νέα Βουλή – Από βδομάδα οι προγραμματικές δηλώσεις

Ώρα 11:00, με τον πρωθυπουργό αναγκαστικά απόντα, ορκίζονται οι βουλευτές της νέας Βουλής, που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Για πρώτη φορά, η ορκωμοσία της νέας Βουλής θα γίνει χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού. Αναγκαστικά, βέβαια, αφού οι γιατροί δεν επιτρέπουν στον Αντώνη Σαμαρά να πάει στη Βουλή. Η επέμβαση στο μάτι του ήταν...
δύσκολη και απαιτεί από τον πρωθυπουργό να είναι κλινήρης και να μην πιέζεται.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα να του «στερήσει» τη δυνατότητα και να ταξιδεύει για τουλάχιστον 40 μέρες, κάτι που σημαίνει ότι δε θα πάει ούτε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την Ελλάδα τον Ιούλιο. Αλλά αυτό θα φανεί από τις εξετάσεις του Σαββάτου.

Πέρα από τα ταξίδια, ο πρωθυπουργός θα απουσιάσει από το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων. Βάσει Συντάγματος, ο πρωθυπουργός πρέπει να ανοίξει και να κλείσει τη συζήτηση. Επίσης, η έναρξη των προγραμματικών πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο έως την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Η διαδικασία, που θα κορυφωθεί με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πιθανότητα θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Ιουλίου.

Σήμερα ορκίζεται η νέα Βουλή και αύριο Παρασκευή θα γίνουν και οι διεργασίες για την εκλογή του νέου προεδρείου. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάτι που (λέγεται πως) έχει προκαλέσει την ενόχληση του Βύρωνα Πολύδωρα, πρόεδρο της Βουλής των... δυο ημερών μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Την Παρασκευή το απόγευμα θα γίνει μυστική ψηφοφορία για την εκλογή επτά αντιπροέδρων, τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων. Οι τρεις πρώτοι αντιπρόεδροι προέρχονται από το πρώτο σε δύναμη κόμμα (ΝΔ) και οι υπόλοιποι τέσσερις προέρχονται από τα επόμενα σε δύναμη κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου