Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πόσο νερό χρειάζεστε;

Πόσο νερό χρειάζεστε;Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα που πρέπει να λάβετε

Οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε πολύ νερό την ημέρα. Όμως, πώς θα καταλάβετε πότε αυτό είναι αρκετό; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανάγκη σας να ξεδιψάσετε, επηρεάζεται από...
πολλούς παράγοντες όπως ο καιρός, η κατάσταση της υγείας σας, οι καθημερινές σας δραστηριότητες κ.ά.

Το νερό διαλύει τις τοξίνες, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά κ.ά. Γι’ αυτό και η αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κόπωση αφού ένα από τα συστήματα του οργανισμού σας θα αρχίσει να υπολειτουργεί.

Έτσι, πρέπει πάντα να βρίσκονται τρόποι ώστε να μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό που χάνετε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι με τα ούρα χάνεται περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα και ακόμη ένα λίτρο περίπου από την αναπνοή και την εφίδρωση. Αν το φαγητό παρέχει το 20% των υγρών που χρειάζεστε και εάν πίνετε περίπου 8 ποτήρια νερό ημερησίως τότε θα έχετε αντικαταστήσει το νερό που χάσατε.

Τι αυξάνει τις ποσότητες νερού

Καθοριστικός παράγοντας είναι η γυμναστική. Έτσι, δύο επιπλέον ποτήρια νερού είναι αρκετά για μέτρια σωματική άσκηση. Φυσικά, εάν γυμνάζεστε περισσότερο από μία ώρα καθημερινά, τότε χρειάζεστε και περισσότερο νερό.

Ακόμη ένας βασικός παράγοντας είναι ο καιρός. Ο καύσωνας αυξάνει τις ποσότητες νερού που χρειαζόμαστε, για παράδειγμα.

Πάντως, δεν χρειάζεται να πίνετε το νερό μονορούφι σαν να πρόκειται για… σφηνάκι. Το καλύτερο είναι να το πίνετε γουλιά γουλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου