Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ιδιαίτερη για το νησί της Χίου η σημερινή μέρα

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Χάρη στο Γιώργο Κεβόπουλο και την Εμμανουέλα Κετσιατζή, μπορούμε στη Χίο να κινούμαστε πιο ήρεμα, όσον αφορά το φόβο των ναρκωτικών 

Καλημέρα! Σήμερα 26 Ιουνίου, είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους. Φέτος, για τη Χίο, είναι πολύ ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα.

Κάποιοι συμπολίτες μας...
δυστυχώς ή ευτυχώς έχουν τα παιδιά τους στη φυλακή, μετά τις γνωστές συλλήψεις που έγιναν από το Δεκέμβριο (2011) και μετά.

Το νησί της Χίου, όπως και πολλά άλλα μέρη στην Ελλάδα και στον κόσμο, γενικότερα, ήταν γεμάτο, από ναρκωτικά. Μετά τις συλλήψεις των μελών της συμμορίας των Locos c, πιτσιρίκια στην πλειοψηφία τους, (πρόκειται για άτομα ηλικίας από 13 έως και 18, πέρα από τους ανθρώπους που κατεύθυναν τα πράγματα), τα  οποία διακινούσαν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών σε χρήστες, έγινε ένα δυνατό ξεκαθάρισμα και η μυροβόλος νήσος, πλέον είναι πιο "καθαρή".

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ναρκωτικά ή άνθρωποι εξαρτημένοι από απαγορευμένες ουσίες στη Χίο.  Σίγουρα υπάρχουν!

 Όμως σίγουρα, η Χίος δεν είναι το ξέφραγο αμπέλι των προηγούμενων ετών, το οποίο ήταν παραδομένο στα μέλη της συμμορίας των Locos c, τα οποία πέρα από τη χρήση και τη διακίνηση τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών, προχωρούσαν σε ξυλοδαρμούς και σε φθορές ξένης περιουσίας.

Όλοι στο νησί γνώριζαν για τη δράση των μελών της συμμορίας (αφού τα μέλη της δεν ήθελαν να περνάνε απαρατήρητα, το αντίθετο μάλιστα), όμως κανείς δεν μπορούσε να τη σταματήσει.

Όλα αυτά, μέχρι το Δεκέμβριο, οπότε και οι αστυνομικές αρχές σε απόλυτη συνεργασία και σύμπνοια, με τις δικαστικές αρχές, συνεργάστηκαν, πίεσαν αθόρυβα, προς κάθε κατεύθυνση και το γνωστό "βαλιτσάκι" (κοριός), κατέγραψε τηλεφωνικές συνομιλίες,  συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να οδηγηθούν τα περισσότερα μέλη της συμμορίας των Locos c, πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Και επειδή πρέπει να αποδίδονται τα εύσημα στους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά και πίστεψαν ότι μπορούν να καθαρίσουν το απόστημα των Locos c, από το νησί της Χίου, θα πρέπει να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά, ως κοινωνία, συγχαρητήρια στο διοικητή του τμήματος  δίωξης ναρκωτικών Γιώργο Κεβόπουλο και σ' όλη την ομάδα του, αλλά και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου Εμμανουέλα Κετσιατζή, που ήταν οι πρωτεργάτες της εκκαθάρισης και δε λύγισαν, ούτε στις απειλές, ούτε στους εκβιασμούς και κατάφεραν να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο.

Σίγουρα, πλέον, όλοι στη Χίο, μετά το πρώτο σοκ, ότι το νησί θα δυσφημιστεί με τις ομαδικές συλλήψεις για ναρκωτικά, γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Μόνο θετικά άφησε πίσω το συγκεκριμένο "τσουνάμι" του Δεκεμβρίου.

Κάποια ίσως λίγα από τα ανήλικα παιδιά, μέλη της συμμορίας να μπορέσουν να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά.

Κάποια μικρότερης ή ίδιας ηλικίας παιδιά, να μην παρασυρθούν στα ναρκωτικά.

Το σίγουρο είναι ένα! Η ψιλιασμένη κοινωνία, είναι πολύ καλύτερη οχυρωμένη από την κοιμισμένη κοινωνία, όσον αφορά την προστασία των μικρών παιδιών, που σε λίγο θα ανοίξουν τις  "φτερούγιες" τους και θα απομακρυνθούν από το προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου