Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ανθρώπινο λάθος έριξε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χίου στη χαράδρα στον κόμβο της Συκιάδας!


Το δυστύχημα της 23ης Ιουλίου, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο - Διαβάστε που καταλήγουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες...

Επιβεβαιώνονται, όπως όλα δείχνουν, οι αρχικές εκτιμήσεις του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου, Λ. Καλαγκιά, ότι τα αίτια που οδήγησαν στον γκρεμό το μοιραίο λεωφορείο, έχουν να κάνουν με ανθρώπινο λάθος και όχι με μηχανική βλάβη του οχήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία του πορίσματος...
οι ειδικοί εμπειρογνώμονες που έφθασαν στο νησί τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (29-07), εξέτασαν εξονυχιστικά, τόσο τον τόπο του μοιραίου συμβάντος, όσο και τα συντρίμμια του λεωφορείου, ενώ πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε διάφορα οχήματα των ΚΤΕΛ.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί και παραδοθεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, τόσο το μοιραίο λεωφορείο, όσο και τα υπόλοιπα οχήματα, δεν αντιμετώπιζαν κάποιους είδους βλάβη, επιβεβαιώνοντας έτσι τις δηλώσεις του Λ. Καλαγκιά ότι τα οχήματα ελέγχονται και επισκευάζονται, κάθε χρόνο, με βάση τις υποδείξεις του ΚΤΕΟ.

Μεγάλο ζητούμενο παρόλα αυτά, αν τελικά υιοθετηθεί η άποψη ότι το λάθος προέρχεται από ανθρωπογενή παράγοντα, παραμένει η αιτία που οδήγησε το μοιραίο λεωφορείο στην πτώση και αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι ο οδηγός σύμφωνα με στέλεχος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου κατέθεσε στον ανακριτή ότι δεν θυμάται τίποτα από εκείνη τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου